Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Reoberta la carretera d’Hortoneda al fer caure de la muntanya la pedra de 90 tones que perillava de precipitar-se

ACN Hortoneda.-Els veïns d’Hortoneda, al Pallars Jussà, ja poden sortir del poble després que durant aquest dimarts s’hagi fet caure la pedra, de més de 90 tones, que estava inestable […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Hortoneda.-Els veïns d’Hortoneda, al Pallars Jussà, ja poden sortir del poble després que durant aquest dimarts s’hagi fet caure la pedra, de més de 90 tones, que estava inestable i amenaçava de precipitar-se a la carretera. Els operaris, gràcies a un sistema d’airbag, han fet moure la roca que s’ha precipitat al costat de la carretera. Una màquina ha netejat el fang que s’ha acumulat a la via i s’ha donat pas alternatiu per circular per aquesta via, a l’espera de decidir que es fa amb la pedra, que ara ocupa l’altra meitat de la calçada. L’alcalde del municipi de Conca de Dalt, Martí Cardona, ha recordat que la vintena de veïns d’Hortoneda portaven des del diumenge incomunicats.

L’única sortida que tenien la vintena de veïns d’Hortoneda era a través d’una pita forestal que les nevades dels darrers dies han deixat impracticable. Aquests veïns tampoc tenen cobertura de telefonia mòbil.Cardona ha aprofitat per lamentar la manca de finançament per reparar les vies locals i ha reclamat que administracions superiors com la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya se’n facin càrrec. L’alcalde ha afegit que ajuntaments petits com el de Conca de Dalt no poden finançar la reparació de tots els quilòmetres de carreteres que porten a nuclis habitats.