Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Renta Corporación torna a beneficis en el primer trimestre i preveu tancar 2021 amb un resultat net de 9 MEUR

ACN Barcelona.-Renta Corporación ha tornat a beneficis en el primer trimestre després de registrar unes pèrdues de 8,8 milions d’euros el 2020 per l’impacte de la pandèmia. En aquest període, […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-Renta Corporación ha tornat a beneficis en el primer trimestre després de registrar unes pèrdues de 8,8 milions d’euros el 2020 per l’impacte de la pandèmia. En aquest període, l’empresa ha tancat la venda de tres hotels, amb un valor agregat superior als 110 milions d’euros. “La qualitat de les operacions en curs ens fan preveure un resultat net per al 2021 proper als 9 milions d’euros”, ha assegurat el president de la companyia, Luis Hernández de Cabanyes, en la Junta General d’Accionistes. Aquest import se situaria lluny dels 17,1 milions d’euros de benefici net assolits el 2019, però l’empresa preveu recuperar els nivells previs a la pandèmia el 2022.

“A partir del segon semestre, i com a conseqüència de la vacunació, l’economia es recuperarà amb força i el sector immobiliari passarà a convertir-se en un valor refugi, perquè els tipus d’interès continuaran negatius o molt baixos”, ha vaticinat el president de la companyia. L’empresa ha tornat a beneficis en el primer trimestre d’aquest any i preveu tancar 2021 amb un resultat positiu de prop de nou milions d’euros. En els últims quatre mesos, la companyia ha tancat la venda de tres hotels, amb un valor agregat de més de 110 milions d’euros. “Aquestes operacions han estat bones per Renta Corporación, però el fet que existeixin fons d’inversió o capital institucional disposat a invertir en actius hotelers també és molt bo pels hotelers, perquè posa fi a la caiguda dels preus d’aquests actius. Aquest fet no és evident i no va passar en l’anterior crisi de 2007”, ha manifestat Hernández de Cabanyes. Per al 2021, l’empresa també vol apostar per la promoció d’habitatges “sostenibles, assequibles i de construcció industrialitzada”. En aquest sentit, Renta Corporación ha iniciat una promoció residencial a L’Hospitalet, amb l’ús de materials sostenibles per reduir la contaminació. Amb aquest tipus de construccions, l’empresa també pretén agilitzar els terminis d’entrega i millorar la rendibilitat dels projectes.La Junta General d’Accionistes, reunida aquest dimecres de manera telemàtica, ha aprovat els resultats de 2020 de la companyia, amb unes pèrdues de 8,8 milions d’euros per l’impacte de la pandèmia. L’any passat, l’empresa també va reduir el deute financer net un 26%, fins a 47 milions.