Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Renfe suprimeix la circulació de trens entre Ripoll i Puigcerdà i entre Manresa i Lleida

ACN Barcelona.-Renfe suprimirà a partir de dilluns la circulació de trens entre Ripoll i Puigcerdà de la línia R3 i entre Manresa i Lleida de la línia R12 per “l’adequació […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Renfe suprimirà a partir de dilluns la circulació de trens entre Ripoll i Puigcerdà de la línia R3 i entre Manresa i Lleida de la línia R12 per “l’adequació i optimització per part d’Adif dels recursos que disposa el Centre de Control del Trànsit Centralitzat” i pel “manteniment de la infraestructura”. Segons un comunicat, entre Ripoll i Puigcerdà hi haurà un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit. El recorregut de la línia R12 entre Lleida i Cervera quedarà cobert amb els busos interurbans i entre Manresa i l’Hospitalet els viatgers poden fer servir els trens de l’R4. Paral·lelament, des d’aquest divendres Rodalies de Catalunya ha reduït al 50% la seva oferta seguint els paràmetres marcats per les autoritats.

Amb la reducció d’un 50% de l’oferta de Rodalies es reajusta el servei ferroviari a la demanda existent, que s’ha reduït pràcticament un 95% en les darreres setmanes. D’aquesta manera es mantindrà un nivell d’ocupació que no superarà un terç de la capacitat màxima, cosa que permetrà mantenir les distàncies recomanades per les autoritats sanitàries.També a partir de dilluns la línia RT2, que va de l’Arboç a Port Aventura no funcionarà. Segons Renfe, els viatges disposen dels serveis de les línies R4 al tram L’Arboç-Sant Vicenç de Calders, i de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura.Des de dimecres, els trens de les R7, RG1 i RT1 no circulen. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i l’R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vila-seca i Reus.Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l’Estat d’Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de l’emergència sanitària per la covid-19, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i a l’aplicació de mesures extraordinàries. Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat.