Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Renfe reduirà la velocitat dels trens a Mollet, Sant Feliu i Molins de Rei per poder mantenir els passos a nivell

ACN Barcelona.-Renfe i ADIF s’han compromès a mantenir els passos a nivell de les estacions de Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Ho faran a […]

Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-Renfe i ADIF s’han compromès a mantenir els passos a nivell de les estacions de Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Ho faran a partir d’un nou protocol acordat aquest divendres on s’estableix que els trens reduiran la velocitat quan passin per aquestes tres localitats. Amb aquesta mesura es preveu reduir el risc dels passos de cautxú d’un nivell alt a moderat, fet que permet complir el Reial Decret 929/2020 de Seguretat Operacional i Interoperabilitat Ferroviàries. Aquest era el document amb el qual Renfe i ADIF argumentaven la necessitat de tancar els passos, un extrem refusat pels Ajuntaments afectats. Ara els tres municipis aplaudeixen el canvi de protocol.

Després de l’anunci fet aquest divendres, els tres consistoris avisen que hi haurà uns dies d’impàs fins l’aplicació de les noves directrius. En aquest període es procedirà a retirar la senyalització actual que prohibeix l’ús dels passos a nivell i es substituirà per cartells que recomanaran creuar les vies amb precaució.