Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Renfe podria tenir dificultats per cobrir els serveis mínims de la vaga de maquinistes de dimarts

ACN Barcelona.-Renfe podria tenir dificultats per cobrir els serveis mínims de la vaga de maquinistes de dimarts a Rodalies. El sindicat Semaf ha anunciat aturades per al 16 de febrer […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-Renfe podria tenir dificultats per cobrir els serveis mínims de la vaga de maquinistes de dimarts a Rodalies. El sindicat Semaf ha anunciat aturades per al 16 de febrer i el 2, 3, 9 i 10 de març. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va fer públics ahir els serveis mínims obligatoris per a Rodalies de Madrid, Mitja Distància, Avant i AVE, però, però els de les Rodalies de Catalunya, que gestiona la Generalitat, encara s’estan ultimant. Fonts del sector han alertat que aquest fet, sumat a la vaga de zel que els maquinistes duen a terme des de dissabte passat, pot dificultar que hi hagi prou treballadors disponibles per cobrir els combois de dimarts.

Les mateixes fonts recorden que els horaris dels maquinistes estableixen tres dies de descans seguits, per la qual cosa, els que ja han plegat avui no tornaran a la feina fins al dimarts. Aquests treballadors, afegeixen, no tenen obligació d’estar localitzables perquè, per exemple, se’ls faci arribar durant aquesta etapa de descans el quadre de serveis mínims que la Generalitat ha de fer públic aquest divendres. La vaga de zel és un entrebanc afegit per poder-los fer arribar aquesta informació.Això vol dir que amb molta probabilitat dimarts es reincorporaran a la feina sense saber exactament quins són els serveis mínims, per la qual cosa, molts podrien optar per fer seguiment de la vaga sense tenir en compte aquest extrem. Tot plegat fa probable que hi hagi trens que dimarts al matí no puguin sortir, alerten les mateixes fonts.