Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Renfe obrirà una sucursal a França amb l’objectiu d’optar a prestar serveis públics

ACN Barcelona – Renfe obrirà una sucursal a França amb l’objectiu d’optar a prestar serveis públics. Així ho ha acordat el Consell d’Administració de la companyia ferroviària, que ha elevat […]

Agències 02/02/2023

ACN Barcelona – Renfe obrirà una sucursal a França amb l’objectiu d’optar a prestar serveis públics. Així ho ha acordat el Consell d’Administració de la companyia ferroviària, que ha elevat la proposta al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Segons ha explicat Renfe en un comunicat, l’entrada al mercat francès és una “peça fonamental” del seu pla estratègic i la intenció és “continuar expandint” l’activitat d’Alta Velocitat (AVE) al país gal. La sucursal permetrà dur a terme firmes de contractes, venda de bitllets, emissió de factures o realitzar importacions, entre altres. De moment, la companyia ferroviària encara no opera a França, però es troba fent les proves per poder posar en marxa el servei Barcelona-Lió i Madrid-Marsella abans de l’estiu.

Així mateix, també està a l’espera d’aconseguir el certificat de seguretat per operar a tot el país gal. Fins al desembre passat ho feia conjuntament amb SNCF, però l’operadora francesa va voler trencar la societat mixta i això ha requerit que Renfe necessiti nous permisos per poder creuar la frontera.