Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Renfe competirà en alta velocitat a França “amb línies i recursos propis”

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat aquest dilluns que la companyia entri a l’alta velocitat a França. L’empresa ferroviària espanyola competirà al mercat francès “amb línies i recursos […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat aquest dilluns que la companyia entri a l’alta velocitat a França. L’empresa ferroviària espanyola competirà al mercat francès “amb línies i recursos propis”. Des de Renfe s’explica que ja s’han demanat els permisos necessaris a les autoritats pertinents, com ara la comissió de la competència francesa, l’autoritat de la seguretat ferroviària o el gestor d’infraestructures. A aquest últim ens se li ha sol·licitat permís per arribar fins a les estacions de París, tot i que “davant les dificultats tècniques i els requisits imposats”, l’arribada de serveis a la capital francesa “es desenvoluparà en una segona fase”. Renfe utilitzarà trens S100 fabricats per Alstom, que ja estan homologats per circular a França.

A banda, la companyia ferroviària espanyola està treballant en l’homologació de trens de la sèrie 106, que segons l’empresa són més eficients i tenen més capacitat. Com a part del pla d’expansió internacional, Renfe obrirà properament una oficina permanent a França ubicada a Lió.