Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Reig Jofre incrementa un 16% els ingressos entre gener i setembre i assoleix un benefici net de 5,3 MEUR

ACN Barcelona.-Reig Jofre va assolir una facturació de 170 milions d’euros entre gener i setembre, un 16% més respecte al mateix període de l’exercici anterior. Fruit d’aquest creixement, la companyia […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-Reig Jofre va assolir una facturació de 170 milions d’euros entre gener i setembre, un 16% més respecte al mateix període de l’exercici anterior. Fruit d’aquest creixement, la companyia va aconseguir registrar un benefici net de 5,3 MEUR, una xifra que durant els nou primers mesos de l’any passat es va situar en 2,2 MEUR. Per altra banda, el benefici abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions (ebitda) es va incrementar un 55% interanual, fins als 19,2 MEUR. Segons ha explicat la farmacèutica en un comunicat aquest divendres, el creixement del negoci internacional i la venda de medicaments essencials han compensat la pèrdua d’ingressos derivada de la crisi de la covid-19.

La divisió que presenta un creixement més notable és la que inclou les àrees de dermatologia, osteoarticular i salut de la dona. Durant els tres primers trimestres, aquesta branca va facturar 49,4 MEUR, un 41% més respecte al mateix període de l’exercici anterior, impulsada sobretot per l’àrea osteoarticular. Pel que fa a la divisió de tecnologies farmacèutiques, que representa gairebé la meitat de les vendes del grup, entre gener i setembre es va assolir un creixement de l’11% gràcies a la fabricació i venda de medicaments essencials vinculats a la crisi de la covid-19, principalment sedants, analgèsics i relaxants musculars.Pel que a l’àrea de cures persones, aquesta va experimentar un creixement interanual del 3%, impulsat per un increment de productes de desinfecció i complements alimentaris.Per zones geogràfiques, l’Estat representa un 47% de les vendes del grup, i la facturació durant els nous primers mesos de l’any s’ha incrementat un 24%. La resta del mercat europeu genera el 41% dels ingressos, i ha registrat un creixement del 5%, mentre que a la resta del món, les vendes s’han incrementat un 32%.Per altra banda, Reig Jofre ha indicat que té previst posat en marxa la nova instal·lació d’injectables estèrils durant el primer trimestre de l’any 2021. Es tracta d’un espai que impulsarà el creixement de la farmacèutica i que ha comportat una inversió de 30 MEUR.