Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Reguant afirma que Catalunya “no mereix” nous comicis: “Si algú vol noves eleccions, que ho expliqui”

ACN Barcelona.-La portaveu de la CUP, Eulàlia Regeuant, ha afirmat que Catalunya “no mereix unes noves eleccions”. “Si algú vol noves eleccions, que ho expliqui”, ha dit en una entrevista […]

Avatar
Agències 28/03/2021

ACN Barcelona.-La portaveu de la CUP, Eulàlia Regeuant, ha afirmat que Catalunya “no mereix unes noves eleccions”. “Si algú vol noves eleccions, que ho expliqui”, ha dit en una entrevista a l”Ara’. Per a Reguant, el que va passar divendres al Parlament va ser una “oportunitat perduda” per a que l’independentisme assolís un acord de governabilitat i per virar a polítiques d’esquerres. “Una oportunitat perduda per culpa de Junts, i també dels comuns, que no han volgut apostar per aquest viratge a l’esquerra”, afegeix. Ha considerat que Junts ha actuat com qui perd un partit, “agafa la pilota i se la queda perquè ningú més pugui jugar”. No entén perquè no hi ha acord quan ERC i Junts “porten anys governant junts” i han tingut temps per resoldre diferències.

Reguant defensa que passades les eleccions es van obrir converses amb tots els partits independentistes i amb els Comuns i que s’ha assolit un acord amb ERC però que és “de mínims” i no un programa de Govern. Apunta que amb Junts no s’han tornat a reunir “des d’abans de la constitució del Parlament”. En aquest sentit, ha considerat que JxCAT ha “prioritzat” parlar d’estratègia només amb ERC.Pel que fa al paper de l’expresident Carles Puigdemont, la cupaire ha valorat que ha contribuït a la internacionalització del conflicte i que cal “posar-ho en valor i blindar el seu paper”. Ha afegit que el Consell per la República “´te un potencial a explotar” però que no el compleix “perquè és partidista i amb una governança poc transparent i que barreja funcions”. “És una eina que cal reconstruir des del consens de les principals forces de l’independentisme”, valora. Per últim, ha explicat que la CUP no entra al Govern perquè si s’aposta per la taula de diàleg “no pot comptar amb la CUP”. Reguant ha afegit que utilitzaran aquesta taula “per donar o retirar el suport al Govern”. Ha recordat també a ERC que els punts del preacord són intocables i si hi ha canvis la formació n’haurà de parlar internament.