Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Recuperen un exemplar de tortuga de Florida en un camí del municipi d’Almacelles

ACN Almacelles.-El Seprona de la Guàrdia Civil va recuperar aquest dimecres al matí un exemplar de l’espècie tortuga de florida (Trachemys scripta) que es trobava al camí de Sucs, al […]

Agències 23/05/2019

ACN Almacelles.-El Seprona de la Guàrdia Civil va recuperar aquest dimecres al matí un exemplar de l’espècie tortuga de florida (Trachemys scripta) que es trobava al camí de Sucs, al terme municipal d’Almacelles (Segrià). Agents del cos es van desplaçar fins al lloc després de l’avís d’un ciutadà que va veure l’animal al camí. La tortuga va ser traslladada al Centre de fauna de Vallacalent de Lleida. Aquesta espècie té prohibida la seva introducció a Europa. Tot i això, s’han creat poblacions en diferents llocs del continent arran de l’alliberament incontrolat d’exemplars, que haurien estat adquirits com a mascota, provocant danys en ecosistemes locals, en tractar-se d’una espècie invasora que constitueix una amenaça per a les espècies autòctones.

La tortuga de Florida pot assolir de 20 a 30 centímetres de llarg, malgrat que no és freqüent que superi els 25 centímetres. Els mascles són de menor grandària, però tenen les ungles i la cua més llargues. Les femelles aconsegueixen una mida major que els mascles, no obstant això tenen la cua i ungles més curtes.