Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Recuperen quatre exemplars de tortuga mediterrània en un domicili de Térmens

ACN Térmens.-El Seprona de la Guàrdia Civil ha intervingut en un domicili de Térmens (Noguera) quatre exemplars de tortuga mediterrània (Testudo Hermanni), una espècie de tortuga terrestre protegida i catalogada […]

Agències 10/11/2020

ACN Térmens.-El Seprona de la Guàrdia Civil ha intervingut en un domicili de Térmens (Noguera) quatre exemplars de tortuga mediterrània (Testudo Hermanni), una espècie de tortuga terrestre protegida i catalogada i en perill d’extinció a la península Ibèrica. El cos va iniciar una investigació després de detectar una persona que apareixia amb exemplars d’aquesta espècie en publicacions a les xarxes socials. El propietari no va poder aportar cap mena de documentació ni autorització per justificar la tinença en captivitat dels animals. Per aquesta raó, els agents van comissar les quatre tortugues localitzades a l’immoble i les van traslladar al centre de recuperació de fauna de Vallcalent, a Lleida, per tal de ser reintroduïdes al seu hàbitat natural.

Arran de la troballa, el Seprona va prendre declaració a dues persones en qualitat d’investigades com a presumptes autores d’un delicte contra la protecció de la fauna. El cos va traslladar les diligències al Jutjat d’instrucció de Balaguer.