Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Recuperar la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell tindrà un cost de 389.000 euros

ACN Sabadell.-Recuperar la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell, convertida en hospital de campanya, costarà 389.000 euros. Ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que ha indicat que els […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Sabadell.-Recuperar la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell, convertida en hospital de campanya, costarà 389.000 euros. Ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que ha indicat que els treballs duraran un mes i consistiran en reconstruir l’estructura, canviar el paviment, instal·lar nous peralts i homologar l’equipament perquè aculli esdeveniments esportius. Fins el mes de desembre la instal·lació mantindrà el format actual en previsió que pugui produir-se un rebrot de la covid-19. Per ara es desconeix quan podria començar la recuperació. Farrés ha remarcat que aquest és un “equipament de país” i ha reclamat a l’Estat, el Govern i la Diputació que aportin una part del capital necessari per reconstruir-la.

Marta Farrés ha explicat que la xifra exacta de recuperació de l’equipament s’ha determinat a partir d’un estudi que ha fet l’empresa Mondo Ibérica. L’alcaldessa ha comentat que l’import global, que ascendeix a 389.000 euros, és lleugerament inferior al previst en un primer moment, perquè l’estructura de la pista es podrà reaprofitar. “Vam desmuntar-la en 48 hores però ho vam fer bé perquè totes les peces es van guardar i numerar i en aquests moment podem dir que tota l’estructura metàl·lica es pot tornar a fer servir”, indica. A banda, el pressupost també inclou els treballs per instal·lar dos nous peralts i la renovació del paviment sintètic de l’anella i la nau central, que tot i que no va quedar afectat, té més de deu anys i ja havia arribat al límit de la seva vida útil. Per altra banda, s’haurà d’homologar la pista per poder acollir esdeveniments esportius. “Es tracta de deixar-la millor del que estava”, assegura la batlle.La pista es va reconvertir en l’Hospital Temporal Vallès Salut per fer front a la pandèmia de la covid-19 a finals del mes de març. S’hi van instal·lar 210 llits que finalment no van haver-se de posar en marxa. La previsió és que es mantingui muntat fins el 31 de desembre, en previsió que puguin produir-se rebrots. Pel que fa a les obres de recuperació, Farrés ha dit que encara no disposen d’un calendari, ja que primer caldrà obtenir el finançament necessari i fer els tràmits administratius pertinents. L’executiu local ha iniciat converses amb diversos organismes esportius de l’Estat, el Govern i la Diputació per obtenir el suport econòmic necessari per fer-hi front. “Aquest és un equipament de país i entenem que no l’ha d’assumir només l’Ajuntament”, remarca.