Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Recomanen a la població de la Cerdanya no sortir de casa i limiten a un 50% l’aforament de bars i restaurants

ACN Puigcerdà.-El Procicat ha aprovat aquest dimecres noves mesures restrictives per a la Cerdanya, davant l’augment del risc de rebrot a la comarca, que està per sobre de 2.000. El […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Puigcerdà.-El Procicat ha aprovat aquest dimecres noves mesures restrictives per a la Cerdanya, davant l’augment del risc de rebrot a la comarca, que està per sobre de 2.000. El Procicat ha recomanat que la població es quedi a casa i que només es surti per anar a treballar si no es pot fer teletreball. També per assistir a centres o serveis sanitaris, anar a escola i fer activitats de lleure infantil, incloses les extraescolars. L’aforament a bars i restaurants es limita al 50%, de la mateixa manera que l’assistència a actes religiosos. D’altra banda, les activitats culturals es mantenen amb un aforament del 70% de la capacitat, però les esportives no podran superar el 50%. Són mesures a aplicar durant els propers 15 dies.

El Procicat també recomana no sortir de casa si no és per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres; i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.En establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de fer sempre en taula. En l’interior l’aforament es limita al 50% i s’ha de garantir una distància mínima entre taules d’1’5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai al 50% també i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L’horari de tancament serà a la una de la matinada com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les dotze. En hotels, l’aforament dels espais comuns es limita al 50%. L’alcalde de Puigcerdà valora positivament les mesures i demana a la població que les apliqui de forma immediataMentre, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha valorat positivament l’aprovació d’aquestes restriccions i ha demanat que, malgrat que encara no han entrat en vigor, la població comenci a aplicar-les. En aquest sentit, ha explicat que, des de la setmana passada, el consistori va limitar al 50% l’aforament de les terrasses, a més de tancar els parcs infantils i les pistes poliesportives a l’aire lliure i demanar a les entitats del municipi que minimitzessin els actes públics, on també s’hi va restringir la seva capacitat.Piñeira també ha demanat minimitzar al màxim els desplaçaments i ha explicat que les persones que vulguin passar aquests dies a la comarca, aprofitant el pont de la Mercè. “Cal entendre que aquest no serà un cap de setmana normal, on es pugui venir a la Cerdanya i fer totes les activitats que es vulguin”, ha afirmat. D’altra banda, el batlle ha evitat valorar el plantejament fet aquest dimarts per part del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre el confinament de la comarca, al·legant que les mesures es prenen d’acord amb els indicadors epidemiològics.