Dijous, 28 d'octubre de 2021 - Edició 1190
La República

Reclamen una secció especialitzada sobre “ciència i coneixement” als informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

ACN Barcelona.-Una quarantena de col·legis professionals, societats científiques i altres entitats han signat un manifest on reclamen “una secció especialitzada sobre ciència i coneixement a tots els informatius” de la […]

Avatar
Agències 13/05/2020

ACN Barcelona.-Una quarantena de col·legis professionals, societats científiques i altres entitats han signat un manifest on reclamen “una secció especialitzada sobre ciència i coneixement a tots els informatius” de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Critiquen que la CCMA “segueix tractant la ciència com una fracció dins de l’apartat ‘societat’ en el bloc general de notícies” i exigeixen que “es tracti com un bloc diferenciat i especialitzat, així com es tracten els esports i el temps”. Defensen que “la ciència té molta rellevància social, en especial en aquest moment en que el planeta sencer està paralitzat i colpit per aquesta pandèmia, fruit de la degradació del medi ambient i la pèrdua de biodiversitat”.

El manifest s’adreça a la direcció de la CCMA i al Govern “per complir amb les seves funcions, en especial les d’informar, formar, i també per conscienciar”. Veuen amb “preocupació la prioritat que donen els mitjans públics a cada tipus d’informació”, en concret es refereixen a TV3, 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Ruben Permuy, de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, ha defensat que els mitjans públics ha dit que “els professionals els tenen” però “cal un espai propi per aquest contingut científic”. Signen el manifest cinc col·legis professionals (entre ells el Col·legi d’Ambientòlegs, Col·legi de Biòlegs i Col·legi de Geòlegs de Catalunya), deu societats científiques o instituts de recerca (com el Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals (CREAF), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili), i 24 entitats i plataformes socials (com Ecologistes en Acció de Catalunya, Extinction Rebellion Barcelona (XR) i Greenpeace).