Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Recerca i Universitats augmenta un 15% els ajuts predoctorals Joan Oró per incorporar més de 300 investigadors sistema

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La convocatòria 2023 dels ajuts Joan Oró per contractar personal investigador predoctoral en formació donarà suport a 304 investigadors i investigadores del sistema català de coneixement, el que representa un augment del 14,7% respecte als 265 beneficiaris de l’any anterior. L’import total dels ajuts atorgats suposa una inversió de 7,83 MEUR. Aquest programa forma part de les polítiques de suport al talent investigador impulsades per la conselleria de Recerca i Universitats. El conseller Joaquim Nadal ha destacat l’increment en el nombre de beques i ha dit que és imprescindible seguir treballant en aquest sentit per millorar “el component d’innovació i la capacitat de resposta als reptes actuals i futurs de la societat”.

Aquest és el primer any que aquest programa, que fins ara rebia el nom de Foment de la Investigació (FI), ha passat a anomenar-se Joan Oró en honor a la figura del cèlebre bioquímic lleidatà.

Publicitat

Aquests ajuts faciliten l’accés als estudis de doctorat dins del sistema de recerca de Catalunya per elaborar una tesi doctoral de qualitat que contribueixi a la formació i a la professionalització del personal investigador. Per mitjà d’aquesta eina es cobreix durant tres anys els costos de contractació de la persona investigadora predoctoral, així com les despeses de la matrícula de doctorat.

Pel que fa als àmbits de coneixement de les sol·licituds atorgades, el balanç final de la convocatòria Joan Oró 2023 mostra que els camps en què s’han lliurat més ajuts són els d’Enginyeria, tecnologia i arquitectura (24% del total), Biomedicina (17,76%), Ciències (15,79%) i Arts i humanitats (15,13%). La resta d’àmbits receptors han estat els de Ciències socials (12,5%), Ciències mèdiques i de la salut (7,57%) i Ciències naturals i agroalimentàries (7,24%).

Pel que fa a la distribució d’ajuts per gènere, se n’han atorgat 153 a investigadores, el que representa el 50,33% del total i 151 a investigadors, un 49,67% del global.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió