Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Rebaixen a 2 anys la petició de presó per a l’acusat d’estafar més de 240.000 euros la dona perquè eren parella

ACN Lleida.-L’acusat d’haver estafat 246.111 euros a la seva parella, a Balaguer, reconeix que alguna vegada havia signat xecs a nom d’ella i els havia anat a cobrar al banc […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Lleida.-L’acusat d’haver estafat 246.111 euros a la seva parella, a Balaguer, reconeix que alguna vegada havia signat xecs a nom d’ella i els havia anat a cobrar al banc però que ho feia quan ella no podia i “amb el seu coneixement”. Ella, en canvi, ha declarat que no en sabia “res”, que era l’acusat qui s’encarregava de tota la gestió de l’empresa i que no va fer cap seguiment dels comptes bancaris perquè “confiava en ell”. La Fiscalia finalment ha rebaixat la petició de pena de presó a 2 anys i 3 mesos per un delicte de falsedat documental continuada ja que tots dos han declarat que en moment dels fets eren parella, la qual cosa eximiria l’acusat de responsabilitat criminal pel delicte d’estafa continuada, segons l’article 268 del Codi Penal.

L’home està acusat d’haver signat i cobrat en nom de la dona diverses factures falses entre els anys 2003 i 2006. Ell, però, ha negat els fets, ha declarat que no es va quedar cap euro i fins i tot ha explicat que tots dos tenien xecs en blanc signats per si algun d’ells ho necessitava per necessitats de l’empresa. La dona, en canvi, ha dit que ell li va dir que fes una signatura simple perquè si algun dia li passava alguna cosa, ell la utilitzaria per posar-ho tot en ordre. La dona ha declarat, però, que desconeixia si ell emetia factures falses al seu nom o si cobrava xecs signant per ella.