Dimarts, 22 de setembre de 2020 - Edició 789
La República

Realitat virtual per aprendre tècniques de suport vital a la Catalunya Central, un projecte pioner impulsat per l’ICS

ACN Sant Fruitós de Bages.-La Gerència Territorial d’Atenció Primària de l’ICS a la Catalunya Central és pionera a Catalunya en la utilització de la realitat virtual com a metodologia docent […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Sant Fruitós de Bages.-La Gerència Territorial d’Atenció Primària de l’ICS a la Catalunya Central és pionera a Catalunya en la utilització de la realitat virtual com a metodologia docent en la formació en suport vital bàsic. El programa, que començarà el mes vinent amb l’ús d’ulleres virtuals, permet situar l’alumnat davant situacions que, per la seva complexitat o perill, són difícils de gestionar en un entorn d’aprenentatge i aporta una “experiència formativa integral, immersiva i motivadora”. Segons els impulsors, aquesta tecnologia permet consolidar de forma més eficient els coneixements adquirits i “retenir” millor l’aprenentatge a partir de l’experiència i no pas els mètodes clàssics d’observació i escolta.

La nova metodologia suposa un “gran salt qualitatiu” en l’aprenentatge d’aquelles àrees en què els coneixements són difícils de visualitzar si no es fan en un entorn de simulació, detallen des de la Gerència Territorial d’Atenció Primària de l’ICS a la Catalunya Central. L’objectiu és augmentar la qualitat de la formació i que els professionals d’atenció primària del territori es familiaritzin amb les noves tecnologies docents, entre les quals la realitat virtual i la realitat augmentada milloraran les competències i habilitats dels professionals, cosa que impactarà directament en la salut de la ciutadania. La metodologia emprada consisteix en la utilització de les ulleres virtuals a través de les quals l’alumnat viurà experiències reals i que permetrà als docents avaluar els coneixements adquirits a través d’un sistema d’estadístiques que recull i valora els resultats obtinguts. Així mateix, els docents també podran participar en la millora contínua dels materials didàctics a través de la col·laboració amb LUDUS, que subministrarà el programari que aportarà experiències i proposarà nous escenaris de simulació. L’ICS ha escollit la tecnologia de LUDUS Global, la primera plataforma de formació en realitat virtual, per a la capacitació i l’entrenament en matèries de seguretat i salut. Pertany a l’ecosistema Wayra, la xarxa d’innovació oberta de Telefònica, present en set hubs d’innovació a deu països d’Europa i l’Amèrica Llatina.

Relacionats