Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Raquel Sánchez veu “històrica” la inversió a Catalunya i rebutja que els comptes es facin amb “criteris polítics”

ACN Madrid/Barcelona.-La ministra de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana (Mitma), Raquel Sánchez, ha assegurat que la inversió que rebrà Catalunya dels PGE, més de 2.200 MEUR, és “històrica” i ha […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Madrid/Barcelona.-La ministra de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana (Mitma), Raquel Sánchez, ha assegurat que la inversió que rebrà Catalunya dels PGE, més de 2.200 MEUR, és “històrica” i ha rebutjat que els comptes es regeixin per “criteris polítics”. Segons Sánchez, els PGE es fan des del “rigor” i les “necessitats dels ciutadans” i tenint en compte la vertebració “social i territorial”. Per tot això, la ministra ha demanat que les inversions “no es plantegin en termes de comparativa” entre comunitats autònomes. En el cas de Catalunya, ha explicat que permetran “corregir el dèficit en infraestructures”, del qual ha dit que és una “realitat”. El Mitma té previst invertir a tot l’Estat 16.286 MEUR, el 40% de tots els Pressupostos Generals de l’Estat.

Una de les partides importants seran els 679,11 milions d’euros destinats a Adif, a més dels 164,2 MEUR que Renfe assignarà al servei de Rodalies i a la millora i renovacions de trens i estacions; a més de 109 MEUR en altres actuacions, segons ha detallat la titular de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana en la roda de premsa des de la seu del ministeri.En línia amb el que ja va expressar aquest dimecres al Congrés, Sánchez ha mostrat la seva disposició a seguir negociant un traspàs de Rodalies a la Generalitat, però ha comentat que “abans d’obrir altres debats” –en referència com a possible moneda de canvi en la negociació dels pressupostos- primer cal resoldre com efectuar la transferència dels recursos financers a la Generalitat per a la gestió del servei. No obstant això, ha recordat que la Generalitat ja fixa les freqüències, els horaris i les tarifes. “De com funciona el servei de Rodalies a Catalunya també en té la seva part de responsabilitat la Generalitat”, ha continuat Sánchez, que ha tornat a criticar que la setmana passada es tornés a posar sobre la taula aquesta qüestió amb motiu de la vaga de maquinistes.