Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Raquel Sánchez reconeix que la llei d’habitatge no es provocarà una “caiguda estrepitosa” dels lloguers

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha reconegut aquest divendres que la legislació d’habitatge aprovada pel govern espanyol no causarà una reducció immediata dels arrendaments. “A ningú se li escapa que amb aquesta llei no provocarem una caiguda estrepitosa dels preus del lloguer, el que farem és fixar uns topalls en àrees declarades tensades”, ha dit en un esmorzar celebrat a l’Hotel Palace de Barcelona. “Allà on no es donin aquestes condicions el mercat continuarà marcant el preu del lloguer”, ha afegit abans de ressaltar que la norma és una “bona llei” que no va “contra ningú”. D’altra banda, la ministra ha avisat que la Constitució no permet transferir els trens de la “xarxa d’interès general de l’Estat”, tal com vol el Govern.

Davant un públic on hi havia representants de les patronals i el sector immobiliari, Sánchez ha defensat que la nova norma impulsada pel PSOE i Unides Podem amb el suport d’ERC i EH Bildu no atempta contra la propietat privada. “No és una llei d’arrendaments i no va en contra de ningú, dels petits propietaris ni els grans tenidors. No és una llei que atempti contra la llibertat de ningú”, ha manifestat.

Publicitat

Paral·lelament, la ministra ha apostat per constituir també un nou parc d’habitatge públic que o es pugui vendre a “fons inversors” com, ha dit, va fer el PP. En aquest sentit, ha reivindicat les propostes de construir habitatges protegits en terrenys de Defensa o la cessió d’habitatges de la Sareb. Pel que fa a les ocupacions, ha dit que la nova norma no “empara” ni afavoreix aquestes accions il·legals. “El Codi Penal preveu la figura de la usurpació i l’allanament i preveu que es pugui desocupar”, ha manifestat.

<strong>Traspàs de Rodalies</strong>

Davant un públic on hi havia el líder del PSC, Salvador Illa, l’expresident José Montilla i l’exconseller Santi Vila, entre d’altres, la ministra també s’ha referit a les reclamacions de la Generalitat pel que fa a Rodalies. En aquest sentit, ha assegurat que bona part de la xarxa ferroviària no es pot transferir al Govern per motius constitucionals. “No es pot fer”, ha remarcat. Tanmateix, ha recordat que l’executiu català és titular de les Rodalies des de fa any, però “no exerceix les seves competències”.

<strong>Protesta de la PAH</strong>

Aquest divendres al matí hi havia convocada una protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) davant la ministra. Finalment, els activistes no l’han esperat a l’entrada, com es preveia, sinó que s’han colat discretament al saló de l’Hotel Palace on se celebrava l’esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economia. Minuts abans d’una intervenció de Sánchez una dotzena de persones han tret un megàfon i han manifestat les seves queixes davant la nova norma aprovada per l’executiu espanyol davant els assistents a la cita. Volien entregar també una carta a la ministra, però finalment han hagut de sortir de l’acte sense coincidir-hi.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió