Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Raquel Sánchez diu que la nova llei d’habitatge “beneficia a tothom” i evitarà que el mercat sigui “arbitrari”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha celebrat l’acord sobre la llei de l’habitatge i ha assegurat que la norma “beneficia a tothom i no va contra ningú”. Ho ha dit en una atenció als mitjans, on ha destacat que la nova norma limita les pujades anuals dels lloguers al 3% durant el 2024 i estableix la creació d’un índex per limitar els increments a partir del 2025. La ministra també ha assegurat que la llei evitarà que el mercat del lloguer funcioni “de manera arbitrària i desproporcionada”. Sánchez ha assegurat que el text pactat amb ERC i EH Bildu “blinda drets” i ha recordat que la norma era un dels “propòsits” que els socialistes es van marcar a principi de la legislatura.

En relació amb els lloguers, Sánchez ha explicat la nova norma marca l’objectiu de fixar un índex “específic” que determini l’actualització dels contractes a partir del 2025. El nou indicador l’elaborarà l’Institut Nacional d’Estadística. Entre les mesures la ministra de Transports també ha indicat que la norma contempla incentius fiscals pels petits propietaris. 

Publicitat

“És una llei que no atempta contra el dret a la propietat, sinó que estableix quines són les obligacions en ambdues parts, tant inquilins com propietaris”, ha subratllat Sánchez.

Preguntada per les crítiques que ha fet el <a href=”https://www.acn.cat/new/e6fd0ab9-21ff-4eef-a0a7-79423fbbaf04/texts” target=”_blank”>Sindicat de Llogateres</a> a la norma, la ministra ha defensat que el text no només regula els lloguers, sinó que fixa diferents mesures en matèria d’habitatge.

Sánchez ha assegurat que les “últimes setmanes” han estat “decisives” per arribar a un acord per tirar endavant aquesta llei. “És un dia històric”, ha celebrat la ministra. La norma ha de validar-se ara al Congrés dels Diputats.

<strong>Collboni diu que la norma permetrà impulsa 25.000 nous pisos de lloguer assequible</strong>

Per la seva banda, l’alcaldable del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha acompanyat a la ministra i ha assegurat que el text conté “instruments” que permetran impulsar 25.000 nous pisos de lloguer assequible a la capital catalana en els pròxims vuit anys.  

Collboni també ha dit que la norma és una “bona notícia” perquè crea un marc jurídic per regular el mercat de l’habitatge. “La llei intervé en la pujada de preus embogida dels darrers anys”, ha afegit l’alcaldable del PSC.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió