Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Rafael Vallbona dedica una novel·la a “l’adveniment, el zenit i l’ocàs de la modernitat” amb el jazz com a protagonista

ACN Barcelona.-El músic Enric Torres, amant de la música jazz, és el protagonista de la novel·la ‘Swing. Allà on la vida venç’, de Rafael Vallbona, publicada per Edicions 62, basada […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-El músic Enric Torres, amant de la música jazz, és el protagonista de la novel·la ‘Swing. Allà on la vida venç’, de Rafael Vallbona, publicada per Edicions 62, basada en la història real de l’orquestra Red Ribbon’s de Palafrugell i situada a la primera meitat del segle XX. Vallbona ha assenyalat que a la novel·la volia explicar, per una banda, la vida d’un músic de jazz i també “l’arribada, l’adveniment i el zenit i l’ocàs de la modernitat produïda pels totalitarismes”. “Si hi ha una tesi que intento demostrar és que a finals dels anys 40 el món occidental ha tornat a finals del segle XIX en termes de llibertat, culturalment i socialment”, ha assegurat.

Als anys 20 del segle XX, Enric Torres, fill d’una família d’empresaris de Palafrugell, és captivat pel jazz. Va fundar una jazz band, l’orquestra Red Ribbon’s de Palafrugell, que va tenir un gran èxit a Catalunya. Quan la banda es dissol, l’Enric marxa a Londres i a Nova York i continua en la seva ment la idea que la música ajudarà a fer un món millor. De tornada a la Barcelona revolucionària dels anys de la Guerra Civil, descobreix que el món que va somiar ha acabat.