Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Quatre detinguts per cultivar marihuana en dues cases de Vallirana

ACN Barcelona.-La Policia Nacional i la Policia Local de Vallirana (Baix Llobregat) han desmantellat dues plantacions interiors de marihuana, que s’ocultaven en dos habitatges del municipi. El passat mes de […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-La Policia Nacional i la Policia Local de Vallirana (Baix Llobregat) han desmantellat dues plantacions interiors de marihuana, que s’ocultaven en dos habitatges del municipi. El passat mes de març es va dur a terme un operatiu policial fruit del qual es va aconseguir detenir quatre persones com a presumptes autors dels delictes de delicte tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Aquestes persones, segons el desenvolupament de la investigació, serien els màxims responsables del cultiu, preparació i distribució de la marihuana que conreaven a l’interior de dos habitatges.

En els escorcolls dels habitatges es van decomissar un total de 787 plantes en diferents fases de desenvolupament, així com 11 quilos de marihuana seca, preparada per a la seva distribució i venda. La investigació va començar gràcies a la informació facilitada a través del portal web de col·laboració ciutadana www.policia.es, a través de la qual es poden donar a conèixer uns fets o situacions que poguessin donar inici a investigacions sobre fets presumptament delictius i relacionats amb el tràfic d’estupefaents, de forma totalment confidencial. En aquest cas la informació apuntava que en dos habitatges unifamiliars situats al mateix carrer de Vallirana s’estaria realitzat algun tipus d’activitat relacionada amb el tràfic d’estupefaents.Després de diferents indagacions, els investigadors van poder corroborar que en els domicilis sotmesos a vigilància s’estava registrant un consum elèctric no d’acord a la normalitat i que s’estaria duent a terme de forma il·lícita en haver-se connectat a la xarxa de manera fraudulenta sense passar pel comptador habilitat.Un habitatge com a planter i magatzem i l’altre dedicat al cultiu intensiuEl primer immoble registrat comptava amb quatre estances diferenciades segons l’estat de creixement, en què es duia a terme el cultiu maximitzant el creixement de les plantes de marihuana i on se’n van decomissar un total de 787. El segon habitatge era utilitzat com a magatzem de la droga que es trobava a punt per a la seva comercialització, així com de assecador i planter de plantes mare, a l’espera del seu òptim creixement per passar a l’altre immoble i al seu interior van ser localitzats 11 quilos de marihuana seca.Un frau elèctric que superaria els 24.000 eurosTots dos domicilis estaven enganxats de forma il·legal a la presa general de la llum, amb el conseqüent risc de sobrecàrrega que comporta, tenint en compte l’existència d’habitatges confrontants i de la precarietat de la instal·lació, i s’estima que el frau generat superaria els 12.000 euros per habitatgeL’operació s’ha saldat amb la detenció de quatre persones de nacionalitat espanyola, tots ells amb nombrosos antecedents per delictes contra la salut pública i contra el patrimoni. En els registres practicats es van decomissar 787 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, així com 11 quilos de substància seca preparada per a la seva distribució. De la mateixa manera es va intervenir nombrosos estris i maquinària per a la seva climatització i el seu cultiu.