Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Quatre detinguts i 2.000 plantes de marihuana confiscades en un operatiu a Tarragona, Alcover i Constantí

ACN Tarragona.-La Guàrdia Civil ha detingut quatre membres d’una organització criminal dedicada a la producció i tràfic de drogues i ha confiscat més de 2.000 plantes de marihuana en plantacions […]

Agències 01/12/2020

ACN Tarragona.-La Guàrdia Civil ha detingut quatre membres d’una organització criminal dedicada a la producció i tràfic de drogues i ha confiscat més de 2.000 plantes de marihuana en plantacions ‘indoor’ a Tarragona, Alcover i Constantí. En una primera fase de l’operació, es van detenir vuit integrants del grup i, en aquesta segona fase, hi ha hagut quatre detinguts més, que formaven part d’un segon grup criminal. Els agents, amb la col·laboració de les policies locals, han dut a terme quatre entrades i registres. Els immobles disposaven de sistema de vigilància operats per control remot. També s’han decomissat gairebé 10 quilos de marihuana a punt per ser distribuïda, 5.000 euros en efectiu, cartutxos de gran calibre i material per al cultiu de la droga.

La investigació va arrencar al primer trimestre d’enguany després de desarticular-se una organització criminal a gran escala. Una part dels membres van ingressar a presó i dos d’ells van poder eludir-la pagant finança. Fruit d’una investigació centrada en un d’ells, la Guàrdia Civil va descobrir que havia organitzat un nou grup criminal amb ciutadans serbis. Ell actuava de líder i els havia ensenyat perquè s’ocupessin del manteniment i la vigilància de plantacions muntades en diverses poblacions de la demarcació. A partir d’aquí, la Guàrdia Civil i les policies locals van investigar on es trobaven aquestes plantacions. Es van detectar diversos habitatges amb elements exteriors que habitualment es fan servir per als cultius ‘indoor’, i connectades de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica. El líder del grup controlava a través de vídeo vigilància tota l’activitat entorn dels habitatges, i de tant en tant s’hi desplaçava per supervisar in situ l’estat dels cultius, portant-hi els futurs compradors de la droga. En el marc d’aquesta operació, anomenada ‘Venasive II’, aquest dimarts al matí s’ha efectuat l’entrada i registre a les plantacions. La seva característica eren les mesures de seguretat, amb gossos guardians, videovigilància perimetral i detectors de moviment. A l’interior, les plantacions estaven condicionades per poder cultivar les diferents fases de creixement de les plantes, creant un sistema de producció industrial que sempre quedava l’abastiment cobert. Els detinguts són tres homes i una dona, d’entre 25 i 40 anys, de nacionalitat sèrbia. Se’ls imputen els delictes d’integració en grup criminal, tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. Un cop hagin declarat, se’ls passarà a disposició judicial. En el que va d’any, la Guàrdia Civil ha desarticulat diverses organitzacions. Ha retirat del mercat més de 27.000 plantes i ha detingut 81 responsables.