Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Quatre de cada deu empreses que han vist reduïda la facturació per la pandèmia no preveu recuperar-la abans d’un any

ACN Barcelona.-Quatre de cada deu empreses que han vist reduïda la facturació per la pandèmia o preveu recuperar-la abans d’un any, segons l’enquesta de clima empresarial que publica l’Idescat i […]

Avatar
Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-Quatre de cada deu empreses que han vist reduïda la facturació per la pandèmia o preveu recuperar-la abans d’un any, segons l’enquesta de clima empresarial que publica l’Idescat i la Cambra de Comerç de Barcelona. La xifra, del 42,2% d’establiments, ha crescut en 14,7 punts en relació amb les previsions del segon trimestre. L’escenari és més complicat, encara, per l’hostaleria, on més de la meitat de les empreses (50,7%) dubta recuperar els ingressos previs a la crisi en un any. En aquest trimestre també ha crescut en 5,5 punts el percentatge d’establiments que veu difícil recuperar el nivell habitual d’ingressos, que creuen que no el recuperaran i hauran de tancar, amb un 13,9% de respostes en aquest sentit.

En total, l’enquesta conclou que el 71% de les empreses catalanes estan afectades per la covid-19, un 12,6% menys que al trimestre anterior. Un dels impactes que ha tingut més incidència és la disminució de la facturació, que el declaren el 80,3% dels establiments afectats per la crisi. Aquest percentatge d’establiments s’ha reduït 6,7 punts percentuals en relació amb el segon trimestre del 2020. Per contra, el 7,3% dels establiments afectats han incrementat la facturació, xifra que representa un augment de 2,2 punts en relació amb el trimestre anterior.La disminució mitjana de la facturació se situa en el -35,2% al tercer trimestre, dada que s’ha reduït 11,4 punts percentuals respecte al trimestre anterior. En el cas de l’hostaleria, en què el 91,8% dels establiments manifesta que continua afectat per les conseqüències de la COVID-19, la reducció mitjana de la facturació arriba al 62,3%, seguida a més distància de la resta de serveis (-35,6%), la construcció (30,3%) i la indústria i el comerç (29,3% i 29,2%, respectivament).