Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Quaderns Crema i Acantilado celebren amb els seus autors els seus 40 i 20 anys de vida

ACN Barcelona.-Quaderns Crema i Acantilado celebren aquest dijous els seus 40 i 20 anys, respectivament. Les editorials que Jaume Vallcorba va fundar el 1979 i el 1999 han reunit a […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-Quaderns Crema i Acantilado celebren aquest dijous els seus 40 i 20 anys, respectivament. Les editorials que Jaume Vallcorba va fundar el 1979 i el 1999 han reunit a alguns dels seus autors com Isabel Alba, Yuri Andrujovich, Cecilia Bofarull, Alfred Brendel, Pablo Martín Sánchez, Nuccio Ordine, Rafael Argullol, Ian Bostridge i Francesc Parcerisas. En declaracions a l’ACN, l’editora de Quaderns Crema i Acantilado, Sandra Ollo, ha ressaltat que és una fita per sentir-se contents i orgullosos i celebrar-ho amb molts dels seus autors. Ha admès que en tots aquests anys des de la seva creació el context ha canviat i ha evolucionat, però ha assegurat que l’esperit dels dos segells és el mateix: “La voluntat de fer cultura ben feta, oferir un llibre de qualitat al lector i sorprendre’l tant en català com en castellà”.

Com han explicat l’editorial des dels seus orígens, els dos segells han aspirat a convertir-se en “un espai transversal de reflexió, en què els llibres de diferents èpoques i gèneres conviuen i dialoguen, fins a configurar un univers personal i subtil de complicitats, que s’amplia amb cada lector que s’apropa als catàlegs”.Ollo ha manifestat que tant Quaderns Crema com Acantilado tenen en comú la feina ben feta, l’aspiració d’oferir el millor i la voluntat d’intervenció cultural. Després, ha afegit, “cada segell té les seves característiques, però no estan tan separats com pot semblar”. Les dues editorials apleguen autors com Joseph Roth, Stefan Zweig, G.K. Chesterton, Natalia Ginzburg, Imre Kertész, Danilo Kiš, Nuccio Ordine, Quim Monzó, Sergi Pàmies, JuanAntonio Masoliver, Marc Fumaroli, Martí de Riquer, Rafael Argullol, Alfred Brendel, Svetlana Aleksiévitx i John Eliot Gardiner, entre d’altres.