Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Putin viatja a Mariúpol dos dies després de l’ordre de detenció emesa per la Haia

ACN Barcelona – El president rus, Vladímir Putin, ha visitat aquest diumenge la ciutat de Mariúpol, ocupada per Rússia des del maig passat després d’un cruel setge. Segons ha informat […]

Agències 19/03/2023

ACN Barcelona – El president rus, Vladímir Putin, ha visitat aquest diumenge la ciutat de Mariúpol, ocupada per Rússia des del maig passat després d’un cruel setge. Segons ha informat el Kremlin, Putin ha arribat a la localitat en helicòpter i ha passejat en cotxe per diversos barris de la ciutat i també ha visitat un club nàutic, un teatre i emplaçaments històrics. Mariúpol és una important ciutat portuària del mar d’Azov pertanyent a la província de Donetsk, actualment controlada per rússia.

El govern rus ha explicat que Putin ha aprofitat la visita per parlar amb residents i també amb el viceprimer ministre de Construcció i Desenvolupament Regional, Marat Khusnul·lin, sobre la “reparació” de la ciutat. També s’ha reunit amb el comandament de les forces militars de Rostov del Don.

Aquest viatge arriba dos dies després que el Tribunal Penal Internacional, amb seu a la Haia (Països Baixos), emetés una ordre global de detenció contra Putin i la comissària de l’oficina pels Drets dels Infants del govern rus, Maria Lvova-Belova, a qui acusa de la deportació il·legal de nens des d’àrees ocupades d’Ucraïna cap a Rússia. La Federació Russa no ha ratificat mai la seva adhesió a la Cort Penal Internacional, però sí que ho han fet més d’un centenar de països als quals Putin no podrà viatjar sense ser detingut.