Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Putin diu que Rússia reconeix les fronteres de Donetsk i Lugansk més enllà del territori controlat pels rebels

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa que el seu reconeixement de Donetsk i Lugansk inclou “les fronteres de les províncies que formaven part d’Ucraïna” i que contemplen les dues constitucions d’aquestes repúbliques autoproclamades. De fet, els rebels prorussos controlen prop d’un terç de les províncies, i la possibilitat que s’expandeixin encara més–ara ja amb suport explícit de Rússia-podria implicar una nova escalada militar. Putin, en tot cas, ha dit que confia que “els afers polèmics es puguin arreglar durant les negociacions entre Ucraïna i els representants d’aquestes repúbliques”.

En declaracions a TV3, el líder de l’autoproclamada república de Donetsk, Denis Pushilin, no ha descartat ampliar el territori que controlen actualment, i que no contempla tota la frontera de la província ucraïnesa.

Publicitat

Putin ha valorat l’autorització que ha rebut per utilitzar forces militars a l’estranger, i ha dit que els acords signats amb el Donetsk i Lugansk “inclouen clàusules” de suport militar. “Amb la decisió hem donat a entendre que, si cal, estem disposats a complir amb les nostres obligacions”, ha dit.

Preguntat sobre què caldria per desescalar el conflicte, Putin ha insistit que Ucraïna ha de renunciar a entrar a l’OTAN. Segons el líder rus, el govern ucraïnès està cometent un “genocidi i una massacre” contra la població de les repúbliques del Donbass. En aquest sentit, ha acusat Occident d’armar Kíev.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió