Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Pujol, sobre Espar Ticó: “Va entendre que calia integrar la gent en un projecte divers per recuperar el país”

ACN Barcelona – L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha lamentat la mort de l’advocat, polític i activista cultural Josep Espar Ticó, que ha traspassat aquest dissabte als 94 anys. […]

Agències 20/08/2022

ACN Barcelona – L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha lamentat la mort de l’advocat, polític i activista cultural Josep Espar Ticó, que ha traspassat aquest dissabte als 94 anys. En declaracions a ‘Elnacional.cat’, Pujol ha destacat la voluntat de qui va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica “d’integrar la gent en un projecte divers per recuperar el país”. “No ha estat ben bé ni un polític, ni un empresari, ni un home incorporat a plantejaments intel·lectuals”, ha argumentat Pujol, “sí una persona enèrgica que va entendre que la recuperació de Catalunya no es podia fer amb plantejaments teòrics i estrictament polítics, sinó “espirituals i d’energia interior”.

Pujol el descriu com un home “excepcional” i “profundament enamorat de Catalunya”. Diu que l’afiliació d’Espar va ser a “una idea de país”, més que a una formació, i a la idea del cristianisme. “Val la pena aprofundir en aquesta manera de fer seva, una mica particular i diferent de la majoria de la gent, que anava al fons del tema”, ha afegit.