Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Puigneró i Alsina signen el llibre de condolences del consolat britànic de Barcelona per la mort d’Elisabet II

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, han signat el llibre de condolences del consolat britànic de Barcelona per la mort […]

Agències 09/09/2022

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, han signat el llibre de condolences del consolat britànic de Barcelona per la mort d’Elisabet II aquest divendres al migdia, amb la presència del cònsol del país anglosaxó, Lloyd Milen. En declaracions a l’ACN, Alsina ha dit que la delegació del Govern al Regne Unit “participarà” en els actes d’homenatge a la monarca que tinguin lloc a Londres durant els propers dies. A més, ha expressat la voluntat d’estar “al costat de la comunitat britànica” resident a Catalunya, d’unes 24.000 persones el 2021 segons Idescat. El consolat estarà obert a tothom qui vulgui signar el llibre de condolences de 10 del matí a 3 de la tarda durant els propers deu dies.

Després d’escriure el seu missatge de record, Alsina ha expressat que “els llaços entre Catalunya i el Regne Unit són profunds i venen de lluny”. Com ja va tuitar aquest dijous al vespre uns minuts després de l’anunci de la mort d’Elisabet II, Alsina ha valorat el seu regnat dient que ha estat “un far en la defensa de la democràcia i l’estabilitat en dècades de gran transformació al Regne Unit i al món”.