Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Puigneró es compromet a incloure als comptes de 2022 una partida per al desplegament de la fibra a tot el territori

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que els pròxims comptes de la Generalitat inclouran una dotació pressupostària per desplegar la fibra òptica a tots […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que els pròxims comptes de la Generalitat inclouran una dotació pressupostària per desplegar la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya. El també vicepresident s’ha compromès a fer arribar el primer cable submarí a Catalunya, per on passa el 90% de tràfic intercontinental de dades, i ha assegurat que aquesta “serà la legislatura del 5G”. En matèria de territori, el titular del Departament s’ha fixat com a objectiu assolir 1.500 milions de viatgers al transport col·lectiu durant aquesta legislatura i ha reclamat al govern espanyol el “traspàs” de Rodalies i la gestió de totes les infraestructures catalanes.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha comparegut aquest dimecres davant la Comissió de Polítiques Digitals i Territori per informar sobre els objectius i les actuacions del Departament en aquesta legislatura. Entre aquests, Puigneró s’ha compromès a incloure una partida pressupostària als comptes de 2022 per desplegar la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya. Així mateix, ha anunciat que el Govern farà arribar el primer cable submarí a Catalunya, per on passa el 90% de tràfic intercontinental de dades. El conseller de Polítiques Digitals i Territori també preveu “culminar” el desplegament del 5G a tot el territori i llançar una “constel·lació de nanosatèl·lits” durant aquesta legislatura. En l’anterior, el Govern va llançar el primer nanosatèl•lit amb l’objectiu de millorar la connectivitat global de l’Internet de les coses i l’observació de la terra. En matèria de territori, el vicepresident del Govern pretén millorar la qualitat portuària i aeroportuària i fer que Catalunya esdevingui “un ‘hub’ aeroportuari”. El conseller també ha apostat per una mobilitat “més sostenible”, amb més promoció del transport col•lectiu i una “nova cultura” de la mobilitat i el finançament. “Menys paga qui menys contamina, més paga qui més utilitza”, ha assegurat. Puigneró ha defensat una mobilitat sostenible “intel·ligent”, amb l’ús de targetes sense contacte o el mòbil i la possibilitat dels usuaris d’obtenir informació en línia a temps real. El conseller també ha fet una crida a “aprofitar” l’ampliació de la xarxa, augmentar les freqüències i digitalitzar els serveis. En aquest sentit, ha anunciat que el Departament de Polítiques Digitals i Territori treballarà per assolir 1.500 milions de viatgers al transport col·lectiu de Catalunya. El vicepresident del Govern ha reclamat a l’executiu espanyol el “traspàs” de Rodalies i la gestió de totes les infraestructures catalanes. “La Generalitat no vol només negociar què fer amb l’Aeroport de Barcelona – El Prat, sinó que vol l’aeroport”, ha assegurat.