Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Puigneró diu que Junts “té tot el dret” de plantejar eliminar l’impost de successions quan es negociïn els pressupostos

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha remarcat que Junts “té tot el dret” de plantejar eliminar l’impost de successions i el de patrimoni un cop es […]

Agències 21/07/2022

ACN Barcelona – El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha remarcat que Junts “té tot el dret” de plantejar eliminar l’impost de successions i el de patrimoni un cop es negociïn els pressupostos per al 2023. Després que Junts aprovés al seu Congrés treballar en aquesta línia i que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tanqués la porta a aquesta possibilitat, Puigneró ha remarcat que això “s’haurà de parlar i negociar” perquè “és la voluntat de Junts”. “Al moment de negociar els pressupostos tothom posarà les seves condicions sobre la taula i Junts posarà les seves, només faltaria”, ha dit. “No tenim dret a plantejar-les? En tenim igual o més que la resta, que som els responsables de la cartera d’Economia”, ha recordat el vicepresident.

Puigneró també s’ha referit a la suposada esbroncada que el diputat de Junts Francesc de Dalmases hauria fet a una periodista del FAQS després de l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El vicepresident ha demanat que s’aclareixi i investigui els fets abans de “fer depèn de quins pronunciaments” perquè després “no hi hagi sorpreses”. El vicepresident ha recordat el cas d’Eduard Pujol, que va ser apartat després de tenir denúncies per assetjament sexual que després la justícia va desestimar. En aquell cas, ha dit, hi va haver “un excés de zel” per part del partit.

Sobre el cas judicial contra Borràs Puigneró ha insistit que es tracta d’una persecució política i ha dit que cal ser “curosos”. En aquesta línia ha defensat la presumpció d’innocència i ha remarcat que en alguns casos s’ha demostrat “l’absoluta mala fe i mala bava de les clavegueres de l’Estat” per tal de “descavalcar polítics”.