Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Puigneró defensa que no canviarà “ni una coma” del decret de retorn de les pagues extres

ACN Barcelona.-El Govern “no canviarà ni una coma” del decret-llei que permet el retorn de les pagues extres i la pujada de sou dels funcionaris catalans, després de rebre el […]

Agències 30/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern “no canviarà ni una coma” del decret-llei que permet el retorn de les pagues extres i la pujada de sou dels funcionaris catalans, després de rebre el requeriment del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública previ a la seva impugnació al Tribunal Constitucional (TC). Ho ha assegurat el conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, a la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública, on ha comparegut per explicar una reunió amb la titular del ministeri, Meritxell Batet. El conseller ha criticat que el govern espanyol hagi enviat aquest requeriment però ha afirmat que l’Executiu és “responsable” i no posarà en risc els acords amb els sindicats i ratificats pel Parlament: “Ens assegurem a la taula de negociació”, ha apuntat.

En aquesta reunió celebrada a l’octubre, Puigneró va demanar a la ministra que es comprometés a no condicionar el retorn de les pagues extra 2013 i 2014 als topalls de dèficit ni a la regla de la despesa imposades per a Catalunya en la llei de pressupostos generals de l’Estat. El conseller ha assegurat que Batet es va mostrar “radicalment” contrària a flexibilitzar la Disposició Addicional 41 dels pressupostos i, “ara vol torpedinar l’acord “per la porta del darrere”, via Tribunal Constitucional.”Si un vol dialogar per facilitar el retorn de les pagues no ho fa interposant un recurs davant el constitucional, no? Així s’obre un diàleg? Quina mena de diàleg és aquest? És el diàleg estil 155?”, ha afirmat. Amb tot, ha assegurat que el Govern s’asseurà a la taula a negociar per evitar la suspensió cautelar del decret que suposaria l’admissió a tràmit del recurs d’inconstitucionalitat: “No ens fa por dialogar ni ens espanta la mediació”, ha dit.