Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Puigneró: “Ahir va ser el ‘sit’, ara toca el ‘talk'”

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat que la primera reunió de la taula de diàleg d’ahir a la Moncloa va ser el ‘sit’ […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat que la primera reunió de la taula de diàleg d’ahir a la Moncloa va ser el ‘sit’ i ha remarcat que ara toca el ‘talk'”. En una entrevista a TV3, Puigneró ha afegit que el que és ara una taula de diàleg s’ha de transformar en una taula de negociació i perquè això passi ha subratllat la necessitat que el govern espanyol faci propostes sobre els diferents àmbits. “Per resoldre el conflicte polític proposem l’autodeterminació i perquè cessi la repressió, demanem una llei d’amnistia. Quines són les propostes de l’estat espanyol?”, ha preguntat.

“Si no es transforma en una taula de negociació, el que no farem és eternitzar-nos en una taula que no ens porti enlloc. No hem vingut a perdre el temps”, ha avisat el conseller que també forma part de la delegació catalana a la taula del diàleg entre governs. I és que, segons ha assenyalat, la delegació catalana té la voluntat de resoldre un problema polític i no els 44 punts que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha plantejat sobre qüestions pendents. Preguntat per la seguretat jurídica, un dels punts del comunicat conjunt dels governs, Puigneró ha concretat que primer s’ha d’acordar una “solució política i democràtica” i que, després, ja es trobarà l’encaix per a una seguretat jurídica.El conseller també ha avisat que si hi hagués una inhabilitació immediata de Torra, es reprodueixen elements de “repressió” i el govern espanyol no canvia d’actitud, es farà “molt difícil” la taula de diàleg.