Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Puigdemont busca introduir més referències al ‘Catalangate’ amb esmenes a l’informe de l’Eurocambra sobre Pegasus

ACN Brussel·les – L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont busca introduir més referències al ‘Catalangate’ en l’informe del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de programaris com Pegasus a la Unió […]

Agències 01/02/2023

ACN Brussel·les – L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont busca introduir més referències al ‘Catalangate’ en l’informe del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de programaris com Pegasus a la Unió Europea. Puigdemont ha presentat una sèrie d’esmenes al text, que ha de votar el comitè, en les quals detalla que l’espionatge contra l’independentisme afecta polítics, activistes i advocats, entre d’altres. De fet, les esmenes busquen mencionar l’espionatge a Gonzalo Boye mentre els eurodiputats de Junts preparaven l’estratègia pel suplicatori a l’Eurocambra. També denuncien la manca de voluntat de l’Estat d’investigar l’espionatge, per exemple amb la negativa a crear una comissió d’investigació o la no proliferació de demandes judicials.

El text també cita l’informe del Bundestag sobre la “inadmissibilitat” d’aquest tipus d’espionatge en territori alemany, un fet que es podria encabir si es confirma el seguiment a Puigdemont per aconseguir la seva detenció a Schleswig-Holstein.