Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Puigdemont acusa Sánchez de “mirar a una altra banda” en el ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’ex president de la Generalitat, i ara eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “mirar a una altra banda” en relació al ‘Catalangate’. En una conversa organitzada des de Mèxic sobre els casos d’espionatge massiu en aquell país i a Catalunya, Puigdemont ha opinat que, fins ara, tot el que ha fet l’executiu de Sánchez a l’entorn del tema ha estat “desacreditar CitizenLab” i “negar la possibilitat de fer una comissió d’investigació que, d’altra banda, defensen al Parlament europeu”. Això, ha indicat Puigdemont, fa que “les sospites sobre la responsabilitat del govern espanyol es disparin”.

La també eurodiputada Diana Riba, en aquest cas per ERC, ha intervingut també al debat, durant el qual ha afegit que el govern espanyol “ha fet una altra cosa, que és confirmar que sí ha espiat 18 de les 65 persones” que denunciava CitizenLab.

Publicitat

“Per tant, reconeixen que han comprat Pegasus, que el tenen i que a 18 persones les espien d’una manera que consideren legal”. Això, ha afegit Riba, dona de l’ex conseller empresonat per l’1-O Raül Romeva i presumptament espiada ella mateixa amb el programari israelià, “vol dir que un jutge ho ha autoritzat”. “I com pot ser legal, espiar amb un programa que fins i tot suplanta la identitat?”, s’ha preguntat la republicana.

Tant Puigdemont com Riba han advertit dels perills d’aquest programari. L’ex president ha advertit dels “perills de blanquejar” una eina com aquesta legislant per regular-la. Al seu parer, és “impossible” poder controlar un programa que no ha dubtat a qualificar com a “arma de destrucció massiva de drets fonamentals”. Des del seu punt de vista, cal un consens general per considerar-la “antidemocràtica” i situar-la “fora de la legalitat”.

Riba ha coincidit amb Puigdemont en la destrucció de drets per a la ciutadania que comporta la utilització d’aquest programari per part dels Estats, els únics ens que els poden comprar. A parer de l’eurodiputada, “Pegasus està destruint les nostres democràcies”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió