Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Pueyo reclama que l’agroalimentari sigui considerat sector essencial a l’hora d’administrar les vacunes per la covid

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demana a l’Estat que l’agroalimentari sigui considerat sector essencial a l’hora d’administrar les vacunes contra la covid-19. En aquest sentit, considera que caldria prioritzar […]

Agències 30/03/2021

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demana a l’Estat que l’agroalimentari sigui considerat sector essencial a l’hora d’administrar les vacunes contra la covid-19. En aquest sentit, considera que caldria prioritzar la vacunació a temporers, treballadors habituals i a empresaris del sector fruiter. A la vegada, Pueyo reclama al Departament de Salut cribratges massius a la població i accelerar el ritme de vacunació al territori. L’alcalde ha recordat que, si hi haguessin vacunes, se’n podrien administrar unes 4.000 al dia al pavelló Onze de Setembre. L’alcalde de Lleida també ha demanat un “esforç” a les forces polítiques perquè Catalunya pugui tenir president i un Govern “estable” davant la situació de crisi sanitària, social i econòmica.

Pueyo ha demanat al govern de l’Estat que consideri essencial el sector agroalimentari a l’hora d’establir la priorització en l’administració de les vacunes contra la covid-19. Segons l’alcalde, es tracta d’una activitat essencial perquè està a la base del sistema i, la vegada, ha posat de relleu l’arribada a Lleida i entorn de moltes persones amb la campanya de la fruita, moltes de les quals sense papers, un fet que “pot crear una situació complicada”. Segons Pueyo, però, no s’ha de diferenciar entre temporers, treballadors estables i empresaris en el sector de la fruita dins del col·lectiu que hauria de ser considerat essencial ja que fer aquesta diferència seria injust, ha dit. Pel que fa a temporers que abans de desplaçar-se a Lleida participen en altres campanyes agràries en altres zones de l’Estat, Pueyo ha dit que ha de ser l’Estat qui decideixi si són o no personal essencial i si els administra la vacuna abans que vinguin a Catalunya o un cop arribin aquí. “És una decisió que han de prendre les autoritats sanitàries”, ha dit Pueyo crida a la responsabilitat dels ciutadans i insta a constituir un nou Govern a Catalunya L’alcalde de Lleida ha tornat a fer una crida a la “responsabilitat” i a la “prudència” dels lleidatans davant el repunt de casos de covid-19 registrats les darreres dues setmanes, que s’estan traduint en una major ocupació hospitalària i de les UCI. “No només passa a la regió sanitària de Lleida sinó també en altres regions de Catalunya”, ha indicat. En el cas de Lleida, Pueyo considera que “les persones estan complint les limitacions fixades per Procicat i fent el mateix que en altres llocs”. Davant aquest increment de casos que s’està donant al país, “cal fer el que sigui per revertir-ho”, ha expressat Pueyo. “És un objectiu que ens hem de fixar, no només la Paeria sinó el conjunt de la ciutadania de Lleida, però fent compatible al dret a la salut i a la vida a l’activitat i a la vida de la ciutat en un sentit ampli”, ha assenyalat. Miquel Pueyo ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de Lleida de continuar treballant amb la resta d’administracions en les mesures per fer front a la covid-19 i també de coordinar-se amb els sectors econòmics i associatius, entre altres, de la ciutat per demanar-los que ajudin a sensibilitzar la ciutadania. L’alcalde ha explicat que aquest dimecres parlarà amb les associacions de veïns i amb representants dels diferents sectors per veure com es poden reforçar les mesures de sensibilització d’acord amb les necessitats de cada sector. A la vegada, Pueyo ha instat les formacions polítiques representades al Parlament a “fer un esforç per nomenar un president i per constituir un Govern estable”. “El necessitem per poder fer front amb garanties a aquesta situació de pandèmia greu i de crisi econòmica i social important”, ha afirmat.