Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Pueyo i Talarn es comprometen a mantenir obert el canal de diàleg entre l’hostaleria de Lleida i el Govern

|

- Publicitat -

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’han reunit aquest dimecres a la tarda amb una representació del Gremi d’Hostaleria. Ho han fet després que al matí, més de 150 vehicles hagin participat en una marxa lenta per criticar la gestió de la pandèmia i reclamar ajuts efectius. Tant Pueyo com Talarn s’han compromès a mantenir obert el canal de diàleg entre el Govern i el sector. Segons s’apunta des d’ambdues institucions, fruit d’aquesta “actitud proactiva” dels seus representants, tant el propi gremi com la Cambra de Comerç ja han mantingut reunions al més alt nivell de la Generalitat per analitzar els escenaris més segurs per a la represa de l’activitat econòmica.

A la trobada amb Talarn i Pueyo han acudit el president del Gremi d’Hostaleria, Josep Castellarnau, i el seu gerent, Ramon Solsona. El president de la Diputació ha volgut posar sobre la taula que part de les mesures de reobertura que la Generalitat aplicarà a partir de dilluns, tot i no recollir el 100% de les seves peticions, són mèrit del sector i de la seva capacitat de ser proactius i propositius. De la seva banda, l’alcalde Miquel Pueyo ha recordat que la Paeria facilitarà que bars i restaurants puguin ampliar o donar d’alta noves terrasses per tal d’afavorir la represa de l’activitat un cop es comenci la desescalada. El paer en cap ha assenyalat la voluntat d’estar preparats perquè es pugui reactivar l’activitat del sector, conscients de les limitacions a causa de la covid-19. Així, s’habilitaran tràmits en línia perquè, davant els nous requisits de seguretat i salut, es puguin donar d’alta o de baixa les terrasses o perquè es puguin ampliar o estudiar noves ubicacions si l’espai ho permet.L’alcalde ha apuntat el factor de la meteorologia, que a Lleida no és favorable en aquest sentit, i que l’activitat de restauració a les terrasses s’haurà de conciliar amb la mobilitat, com s’havia fet anteriorment. A més, ha donat instruccions a la Guàrdia Urbana perquè desenvolupi una tasca de mediació i el més pedagògica possible.Finalment, el president de la Diputació de Lleida ha tornat a insistir en què cap mesura no s’ha d’interpretar com un càstig sobre els comportaments dels negocis, reconeixent al sector de la restauració i l’hostaleria de Lleida la seva maduresa, el seu altíssim nivell d’exigència amb la seguretat, i la responsabilitat davant una crisi d’efectes tant inesperats. Davant d’això, Joan Talarn fa una crida a la ciutadania de Lleida a aprofitar per anar a consumir a bars i restaurants a partir de dilluns respectant totes les mesures de seguretat, com a mostra d’agraïment per l’esforç del sector, per a compensar les pèrdues que estan tenint i com a mostra de confiança màxima en els hostalers perquè “sàpiguen que estem amb ells més que mai”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió