Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

PSOE, PP i VOX voten en contra la moció d’ERC que demanava la no participació de l’Exèrcit a fires

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La portaveu adjunta del grup d’ERC – EH Bildu, Sara Bailac, ha defensat aquest dijous a la Comissió de Defensa del Senat una moció per evitar la judicialització de la participació de l’Exèrcit a fires i altres esdeveniments que, finalment, ha estat desestimada amb 24 vots en contra (del PSOE, PP i VOX), 4 vots a favor i una abstenció. La moció volia evitar la presència dels militars a espais educatius, ocupacionals i de formació, com el Saló de Formació i Ocupació de Lleida FormaOcupa. Bailac ha assenyalat que a Catalunya hi ha un “ampli convenciment” que les Forces Armades espanyoles no han de participar en aquest tipus d’esdeveniments.

La moció també volia servir per fer valdre el que la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida havia acordat de no permetre a l’Exèrcit la seva participació a les fires que organitzen. Això es va acordar el 30 d’abril passat però el govern espanyol hi va respondre amb la “judicialització de la qüestió”, segons Bailac. D’aquesta manera, la senadora ha remarcat que els tribunals han acabat “imposant” la participació de les Forces Armades al saló FormaOcupa.

Publicitat

Bailac ha assenyalat que als espais educatius, les Forces Armades no han de ser-hi presents, “ni amb uniforme ni sense, ni amb armament ni sense”. És per això, que s’ha preguntat que com pot ser que es forci la seva presència en contra del criteri de l’organització. La senadora ho ha considerat un atac a l’autonomia local i una falta de respecte entre institucions. Per això, ha demanat que es recapaciti sobre aquesta qüestió i es deixi de judicialitzar.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió