Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

PSOE i Unides Podem registraran la proposta d’impostos extraordinari a la banca i a les energètiques aquest dijous

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha anunciat que PSOE i Unides Podem registraran la proposició de llei per aprovar els nous impostos temporals […]

Agències 27/07/2022

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha anunciat que PSOE i Unides Podem registraran la proposició de llei per aprovar els nous impostos temporals i extraordinaris dirigits a les entitats financeres i a les empreses energètiques, com a mesura per combatre la inflació rècord. La ministra ho ha afirmat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). La norma inclourà la prohibició de repercutir en els consumidors les noves obligacions impositives. El govern espanyol ja ha avançat que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) vigilarà que es compleixi la normativa i sancionarà les empreses que se saltin la llei.

“Cada cop que s’anuncia una figura fiscal per part del govern d’Espanya, hi ha veus que diuen que es traslladarà als ciutadans. I jo em pregunto, si això fos així no hi hauria ni Impost de Societats ni IVA ni les figures fiscals que possibiliten l’Estat del Benestar “, ha dit Montero, que ha fet una “crida a ajudar la gran majoria” de ciutadans.

D’altra banda, la ministra ha confirmat que el pressupost de la Seguretat Social inclourà l’actualització de les pensions amb l’Índex de Preus al Consum (IPC).