Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

PSOE i PP arriben als primers acords sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El PSOE i el PP han assolit aquest dilluns un primer acord per la reforma de la llei del ‘només sí és sí’. Les dues formacions –que ja van votar de la mà la presa en consideració de la reforma- han introduït algunes esmenes a l’informe de la ponència que dimarts es votarà en comissió i dijous se sotmetrà al ple del Congrés. Els socialistes asseguren que les esmenes del PP acordades només són de caràcter “semàntic” i constitueixen “millores tècniques”, però “no afecten el cor” de la reforma plantejada pel PSOE. Fonts del PP, però, asseguren que s’ha acordat tipificar la difusió pública d’imatges que incitin a agressions sexuals a menors.

La votació de l’informe de la ponència –amb els vots en contra de Podem i els socis- va en la línia del que els socialistes ja van anunciar diumenge a València, on van apuntar que acordarien esmenes amb el PP per reformar la Llei del només si és si. D’aquesta manera, tot apunta que dijous la reforma quedarà aprovada al Congrés amb els vots de les dues grans formacions espanyoles i el vot en contra de Podem, ERC i Bildu, entre altres.

Publicitat

<strong>El PSOE diu que són canvis “semàntics”</strong>

La portaveu del PSOE, Pilar Alegria, ha defensat que les dues esmenes pactades amb el PP en la ponència de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ són “únicament i exclusivament” de “caràcter semàntic”. “Esmenes de millores tècniques”, ha dit en roda de premsa aquest dilluns. Alegria ha remarcat que “cap d’elles afecta el cor de la proposició de llei que va presentar aquest grup”.

“El debat continua obert i les esmenes segueixen vives”, ha apuntat Alegria, que ha recordat que demà dimarts al matí es reuneix la comissió d’Igualtat per debatre-ho. La portaveu dels socialistes ha justificat la reforma perquè és la “millor manera de protegir una bona llei” i la necessitat de “retocar” les qüestions que han generat “efectes indesitjats”.

<strong>Podem critica que pactin</strong>

La coportaveu de Podem Alejandra Jacinto ha criticat que el PSOE s’hagi avingut a pactar esmenes amb el PP i que rebutgi les de la formació lila, que “eviten tornar al Codi Penal de la Manada”. “Per què el PSOE sembla preferir posar en marxa polítiques feministes amb el PP? Des del nostre punt de vista ens sembla incomprensible”, ha afirmat. Jacinto ha lamentat que “la majoria feminista serveixi per aprovar la llei d’habitatge, però decaigui” amb aquesta norma.

<strong>El PP demana responsabilitats polítiques</strong>

El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha assegurat que amb aquesta decisió el PSOE intenta “rectificar” l’error de la llei del ‘només sí és sí’, però ha d’acompanyar aquesta rectificació d’una assumpció de responsabilitats polítiques. Els populars asseguren que el PSOE només ha fet una rèplica de la iniciativa que ells mateixos van presentar fa set mesos, i el text acabarà aportant seguretat jurídica a l’Estat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió