Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

PSC-Units presenta 35 propostes de resolució de caràcter “urgent” davant la “paràlisi” del Govern per les negociacions

ACN Barcelona.-El portaveu adjunt del PSC-Units, Raúl Moreno, ha anunciat aquest dimecres que la formació registrarà 35 propostes de resolució de caràcter “urgent” davant la situació de “paràlisi” del Govern […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-El portaveu adjunt del PSC-Units, Raúl Moreno, ha anunciat aquest dimecres que la formació registrarà 35 propostes de resolució de caràcter “urgent” davant la situació de “paràlisi” del Govern per les negociacions d’ERC i JxCat. En roda de premsa, Moreno ha explicat que volen que s’atenguin les iniciatives de manera “immediata”. Ha dit que aposten per enfortir l’atenció primària, reduir les llistes d’espera, reforçar l’aposta per la salut mental, reduir les ràtios d’alumnes a les escoles, recuperar la sisena hora o registrar les persones que viuen en una soledat no volguda. El diputat ha reivindicat que la cambra ha de començar a “treballar” perquè amb la pandèmia de la covid-19 hi ha necessitats socials que, si no s’actua, s’agreujaran.

Moreno ha explicat que el paquet de propostes de resolució podran tractar-se en els plens que se celebraran les properes setmanes però que el grup parlamentari ha d’acabar de decidir quan es presenta cada iniciativa. Les propostes al voltant de l’àmbit de la salut plantegen obrir un debat amb els grups parlamentaris i els professionals sobre el futur de l’atenció primària, reobrir diversos centres d’atenció primària de municipis com Sabadell, Tarragona i Cerdanyola del Vallès o serveis de salut del Maresme. “La manca de personal genera problemes de coordinació en els diferents equips de salut mental. És la patologia que sabem que més creix en pandèmia i necessita reforç i personal urgent”, ha explicat. Els socialistes proposaran la creació de dues comissions d’estudi. Una sobre la salut mental a Catalunya amb el protagonisme de les entitats que formen part del Pla Integral per la Salut Mental i una altra sobre l’atenció educativa de l’alumnat amb necessitats educatives específiques. En el terreny educatiu, proposen impulsar una nova valoració de la concessió d’ajuts als menjadors escolars per revisar la situació socioeconòmica de les famílies després de la pandèmia i demanen l’execució de les obres de millora de diferents centres educatius del país.Sobre el deute pendent de la Generalitat amb les residències de gent gran, Moreno ha criticat que hi hagi residències que no hagin cobrat el suplement per la covid-19 que el Govern els va prometre i que existeixin residències privades que van reservar places per la covid-19 i no se’ls pagués. El portaveu adjunt socialista ha lamentat que hi hagi persones que esperin plaça a la residència i que, a la vegada, hi hagi llits buits. Altres propostes de resolució, demanen publicar estudis sobre la distribució de la mobilitat al Maresme, l’alliberament del peatge de la C-32 i el pagament del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona. També sobre la reactivació dels consells de governs globals, agricultura i una proposta que vol que es revisi el llibre d’estil dels mitjans de la CCMA. D’altra banda, han emplaçat la Generalitat a “donar sortida” i a implicar-se perquè els autònoms i empreses colpejades per les restriccions puguin rebre la línia d’ajuts anunciada pel govern espanyol aquest dimarts.