Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

PSC, JxCat, ERC, Cs i PP registren una petició per crear una comissió d’estudi sobre abusos sexuals

ACN Barcelona.-PSC, JxCat, ERC, Cs i PP han registrat una petició per crear una comissió d’estudi al Parlament sobre abusos sexuals. En roda de premsa des de la cambra catalana, […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-PSC, JxCat, ERC, Cs i PP han registrat una petició per crear una comissió d’estudi al Parlament sobre abusos sexuals. En roda de premsa des de la cambra catalana, el diputat del PSC Raúl Moreno ha explicat que la voluntat és “construir i no buscar només responsables”. El PSC va decidir impulsar aquesta comissió d’estudi després que la setmana passada els comuns plantegessin la necessitat d’impulsar una comissió d’investigació sobre aquesta qüestió, que es debatrà al ple d’aquesta setmana a través d’una moció de CatECP. Moreno ha argumentat que el marc idoni és una comissió d’estudi perquè “s’han d’intentar analitzar canvis legislatius més enllà d’investigar casos” que s’han destapat a Catalunya.

Moreno ha explicat que es vol treballar amb “discreció i eficàcia” perquè es tracta d’un tema “delicat” que afecta menors. I ha considerat que s’ha de posar l’accent en com funciona el sistema de protecció. És a dir, la coordinació entre departaments de la Generalitat, així com analitzar fins a quin punt es coneixen els protocols d’actuació. El diputat socialista considera que els comuns no han establert quins àmbits i quins objectius tenia la seva proposta de comissió d’investigació i ha afegit que els diputats segurament no estarien preparats per una investigació sobre casos d’abusos sexuals. En canvi, per al grup parlamentari de CatECP aquesta qüestió s’ha de tractar en una comissió d’investigació argumentant que ja hi ha estudis amb propostes sobre com afrontar els abusos sexuals. Per als comuns, el Parlament ha de contribuir a la investigació sobre els casos que s’han destapat en els darrers temps.