Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

PSC, ERC, Junts i ‘comuns’ pacten un nou acord per a les llengües a l’escola

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres. ‘El País’: “Villarejo reveló a Cospedal la cuenta del rey emérito en Suiza”. I a sota: “La represión china ha encerrado […]

Agències 25/05/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres. ‘El País’: “Villarejo reveló a Cospedal la cuenta del rey emérito en Suiza”. I a sota: “La represión china ha encerrado a un 12% de la población uigur”. ‘El Periódico’ aborda un tema de caire judicial: “Los juicios rápidos se retrasan hasta 10 meses en Catalunya”. I a sota: “PSC, ERC, Junts y ‘comuns’ pactan y salvan el consenso del catalán”. ‘El Punt Avui’ destina el titular principal al pacte per la llengua a les escoles: “Català vehicular, castellà curricular”. A sota, fotografia de Pere Aragonès i Jordi Puigneró en el balanç del primer any de govern: “Un terç del programa, complet”.

‘La Vanguardia’ destaca el pacte de PSC, ERC, JxCat i comuns a l’entorn de la llengua: “Ampli acord polític sobre el català a l’escola”. I a sota: “El Suprem rectifica i estudiarà si declara il·legals els indults”.

‘La Razón’, sobre els moviments estratègics del Partit Popular: “Moreno tendrá el apoyo de los barones del PP más fuertes frente a Vox”. Al costat: “Los indultos del “procés”, de nuevo bajo la lupa del Tribunal Supremo”.

‘Ara’, també amb la llengua: “Acord pel català a l’escola amb l’aval del 78,5% del Parlament”. I a sota: “Les vagues d’educació del març van tenir un seguiment real del 14,3% del professorat”.

‘ABC’ opta igualment per la polèmica a l’entorn de la llengua a l’escola catalana: “El Gobierno avala que el separatismo destierre el castellano de las aulas”. I al costat, fotografia de dos dels germans de les veïnes de Terrassa detinguts per participar en el seu assassinat al Pakistan: “El siniestro complot familiar para matar a las hermanas de Tarrasa”.

I ‘El Mundo’, que destina el primer titular a la polèmica a l’entorn del tribut als agents implicats en la lluita contra ETA: “”La Casa Real nos dijo que faltaba el informe de Marlaska””. I com a segon tema: “El PSC pacta con el separatismo burlar la sentencia del español”.