Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Prysmian Group vol mantenir un pol tecnològic a la planta de Manlleu amb una part de la plantilla a partir del 2021

ACN Manlleu.-Prysmian Group està treballant per mantenir un pol tecnològic a la planta de Manlleu (Osona) més enllà del 2021, una decisió que evitaria haver d’acomiadar treballadors de perfils qualificats. […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Manlleu.-Prysmian Group està treballant per mantenir un pol tecnològic a la planta de Manlleu (Osona) més enllà del 2021, una decisió que evitaria haver d’acomiadar treballadors de perfils qualificats. Concretament estan estudiant mantenir treballadors de l’I+D, laboratori tècnic i la instal·lació de cable submarí, si bé no han donat xifres. D’altra banda, la companyia nega que estiguin actuant de forma “unilateral” com denunciaven el comitè, i asseguren que se’ls ha informat “puntualment” sobre la possible desafectació de treballadors, que quedarien fora de l’ERO col·lectiu. Diuen que s’està treballant per trobar la “millor sortida” per mantenir la unitat productiva de la planta si bé admeten que la reindustrialització és un procés “complex”.

Prysmian Group està treballant per mantenir un pol tecnològic a la planta de Manlleu (Osona) més enllà del 2021, una decisió que evitaria haver d’acomiadar treballadors de perfils qualificats. Concretament estan estudiant mantenir treballadors de l’I+D, laboratori tècnic i la instal·lació de cable submarí, si bé no han donat xifres. D’altra banda, la companyia nega que estiguin actuant de forma “unilateral” com denunciaven el comitè, i asseguren que se’ls ha informat “puntualment” sobre la possible desafectació de treballadors, que quedarien fora de l’ERO col·lectiu. Diuen que s’està treballant per trobar la “millor sortida” per mantenir la unitat productiva de la planta si bé admeten que la reindustrialització és un procés “complex”.Fonts properes a Prysmian Group, propietària de l’antiga General Cable de Manlleu, han explicat a l’ACN que el termini del procés de reindustrialització fixat en l’ERO acabava el juny del 2020. Tot i això, afirmen que s’està treballant per trobar la “millor sortida” possible per a la planta i els terrenys que ocupa. D’altra banda, neguen que s’estigui actuant de “mala fe” i de forma “unilateral” com els acusa el comitè d’empresa. I no han entrat a valorar si finalment la comissió de seguiment, que asseguren tenir informada de forma puntual, continuarà a partir del març del 2021. El president del comitè d’empresa va denunciar aquesta setmana que l’empresa ja els havia intentat acomiadar el novembre , en la primera fase d’acomiadaments de l’ERO aprovat el 2019, i que havien hagut de negociar a “contracor” quedar-se com a màxim fins al març.