Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Protesten per exigir la readmissió del president del comitè d’empresa d’IQOXE, acomiadat aquest dimarts

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres per denunciar l’acomiadament de Franc Pizarro, president del comitè d’empresa d’IQOXE, davant de l’Audiència de Tarragona. Han reclamat la seva readmissió després que l’empresa li obrís un expedient disciplinari per una discussió amb un company fa un mes, que ha acabat amb el seu acomiadament aquest dimarts. Des de CCOO han denunciat persecució sindical per part d’IQOXE i han afirmat que han interposat “dia rere dia” denúncies per incompliments en seguretat, per la vulneració del dret de vaga i per la manca de personal davant d’Inspecció de Treball. El sindicat també ha demanat a l’administració que actuï amb més fermesa. “És totalment injust, és una revenja”, ha sostingut Pizarro.

Fran Pizarro feia 22 anys que treballava a IQOXE i tres que era el president del comitè d’empresa. Per José Martín, secretari general d’Indústria de CCOO, Pizarro s’ha convertit en la cara visible de la lluita per millorar la seguretat dels treballadors després de l’explosió del 14 de gener de 2020, quan van morir tres persones. “Dues vegades hem denunciat a Inspecció de Treball persecució sindical, els hi fa nosa en Fran perquè defensa tant la seguretat a IQOXE com al polígon petroquímic”, ha afirmat Martín. Per això, ha assegurat que l’empresa ha aprofitat un “petit accident” i ha “magnificat” la discussió amb un company per obrir-li una falta greu i procedir amb un acomiadament disciplinari.

Publicitat

Segons ha explicat Pizarro, fa més d’un mes es va discutir amb un treballador després d’una reunió sindical, el qual va denunciar. Per ell, el motiu de l’acomiadament és “un pretext, una revenja”, sense “sentit ni proporcionalitat”. Alhora, ha demanat a les administracions que posin fil a l’agulla i que actuïn davant la “impunitat” d’IOQXE. “Empreses com IQOXE no poden tenir barra lliure, no pot ser que continuem així, la salut i seguretat dels ciutadans de Tarragona comença amb la nostra, això serà el nostre bastió, la lluita pels drets dels treballadors”, ha expressat.

Comparteix opinió, la secretaria general de CCOO a Tarragona, Mercè Puig, que ha denunciat la inacció de les administracions en els darrers tres anys. De fet, ha exigit al Govern que reactivi la taula de seguretat i prevenció de la indústria química. Puig també ha remarcat que els sindicats no estan en contra del sector químic, però que defensen una indústria amb seguretat. “Els hi estem donant un poder – a IQOXE-, amb una magnitud, que es pensen que es poden lliurar a qualsevol preu de tot, ha continuat treballant igual en aquests últims tres anys, l’empresa pagar multes com qui va a comprar, no ens ho podem permetre”, ha assenyalat Puig.

Per tot plegat, els representants del sindicat han avisat que continuaran les mobilitzacions i que no descarten convocar jornades de vaga fins que no readmetin a Pizarro.

<strong>IQOXE nega persecució sindical</strong>

Segons fonts de l’empresa, Pizarro va propinar insults i amenaces a un altre empleat al final d’u-na reunió sindical i va intentar agredir-lo fins a dues vegades, sense que acabés passant perquè altres companys ho van impedir. L’endemà aquests fets, el treballador ho va denunciar a la di-recció de la companyia qui va obrir un expedient i iniciar una investigació. Segons les mateixes fonts, els testimonis de la suposada agressió van confirmar la versió del denunciant i es va aplicar una falta molt greu, que és l’acomiadament del treballador, tal com estableix el conveni del sec-tor químic. Així mateix, neguen que es tracti d’un acomiadament relacionat amb la lluita sindical de Pizarro o perquè l’exempleat hagi intervingut en el Senat recentment per reivindicar que cal més seguretat a la indústria química.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió