Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Protesta de diverses entitats al ple de l’Hospitalet de Llobregat per denunciar el mal funcionament dels serveis socials

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Un centenar de persones, segons l’organització, han participat aquest dimecres en la mobilització de protesta a l’Hospitalet de Llobregat per denunciar el que asseguren que […]

Agències 21/12/2022

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Un centenar de persones, segons l’organització, han participat aquest dimecres en la mobilització de protesta a l’Hospitalet de Llobregat per denunciar el que asseguren que és un mal funcionament dels serveis socials municipals. Convocats per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres entitats, s’han concentrat davant la seu de Serveis Socials, al parc de la Serp, i s’han desplaçat fins l’Ajuntament, on algunes d’elles hi han accedit i han interromput el ple municipal. Entre les anomalies denunciades hi ha correus sense resposta, telèfons no operatius, manca d’atenció presencial i tràmits que s’allarguen en el temps, així com la inexistència de protocols d’urgència davant de talls de llum o desnonaments.

La mobilització l’ha convocat les PAH de l’Hospitalet i Barcelona, el Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, l’Assemblea de Defensa dels Drets de l’Hospitalet i la coordinadora d’entitats Un Altre l’Hospitalet És Possible. L’acció respon a la reunió amb el tinent d’alcaldia Jesús Husillos del 10 de novembre, en què les entitats asseguren que va admetre que el telèfon de reserva de cites no funciona des de fa mesos, que hi ha una greu mancança de personal d’atenció i que només tenen un tècnic per atendre situacions d’urgència en desnonaments per cobrir una ciutat de més de 260.000 habitants.

Així mateix, va assegurar, segons els convocants, que no veia possibilitat de revertir aquesta situació durant els pròxims mesos. “L’Ajuntament de l’Hospitalet no està a l’alçada de les circumstàncies, i és per això que seguirem amb les mobilitzacions fins que no canviï la seva actitud i posi fil a l’agulla per ajudar les famílies vulnerables del municipi”, assenyalen en un comunicat.