Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Protesta davant el Teatre Borràs de Barcelona contra l’acomiadament de 15 treballadors del Grup Balañá

ACN Barcelona.-Una trentena de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda davant del Teatre Borràs de Barcelona per protestar contra els acomiadaments del Grup Balañá. La manifestació, convocada per […]

Avatar
Agències 31/01/2021

ACN Barcelona.-Una trentena de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda davant del Teatre Borràs de Barcelona per protestar contra els acomiadaments del Grup Balañá. La manifestació, convocada per la CGT, ha denunciat que l’empresa ha acomiadat 15 treballadors, el 80% de la plantilla, enmig del procés de negociació. Uns acomiadaments que, a parer seu, són “nuls”. Entre altres coses, critiquen que l’empresa va externalitzar a tots els treballadors en lloc de subrogar-los. A la protesta s’hi ha afegit el Sindicat de Llogateres per denunciar que el Grup Balañá està vinculat amb “diversos casos d’especulació immobiliària”. Els concentrats portaven dues pancartes on es podia llegir “Balañá acomiada i desnona” i “Balañá = acomiadaments il·legals”.

Segons CGT, els treballadors van ser acomiadats definitivament el 16 d’octubre del 2020 enmig d’un procés de negociacions que estava en marxa des de feia més d’un any. Concretament, el representant dels treballadors del Teatre Borràs, Albert Batet, ha explicat en declaracions als mitjans que arran de la pandèmia es va aturar un acord de millores laborals que havien pactat amb l’empresa el 2019 i que poc després van fer fora a tots els que estaven vinculats al sindicat, que eren “gairebé un 85%” de la plantilla.Batet sosté que “la idea del Grup Balañá era fer una reestructuració de l’organització de l’empresa per mostrar que no podien fer front a les despeses dels treballadors”. Cosa que, a parer seu, “és mentida perquè ara tenen més empleats que abans”. “El que han fet és externalitzar per recuperar els llocs feina en precari que tenien abans de les nostres negociacions”, ha denunciat tot assegurant que “han aprofitat la covid” per fer aquesta operació.L’11 de febrer els treballadors i l’empresa estan citats per una mediació al departament de Treball, on haurien d’intentar arribar a un acord. Els empleats, però, ho veuen difícil i fins i tot dubten que el Grup Balañá s’hi presenti.A la protesta d’aquest diumenge hi ha participat el Sindicat de Llogateres. Un dels seus portaveus, Òscar Blanco, ha detallat que s’hi han sumat “perquè una de les acomiadades és afiliada a l’entitat i també ha tingut problemes relacionats amb el lloguer”. “Arran d’això ens vam adonar que també teníem altres casos relacionats amb el Grup Balañá, que són grans propietaris immobiliaris”, ha explicat tot afegint que “tenen blocs sencers a la ciutat”. Blanco ha explicat que el sindicat ha “col·laborat molt sovint amb la CGT” perquè pensen que “el dret a un habitatge digne i a una feina digna és la mateixa lluita”.