Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Protecció Civil rebaixa a prealerta el pla Ventcat

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha rebaixat d’alerta a prealerta el pla Ventcat a quarts de set de la tarda d’aquest divendres. L’alerta del pla Ventcat es va activar dijous a la […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha rebaixat d’alerta a prealerta el pla Ventcat a quarts de set de la tarda d’aquest divendres. L’alerta del pla Ventcat es va activar dijous a la tarda ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent. Els Bombers de la Generalitat han atès 546 avisos pel vent fins a les deu de la nit, la majoria per arbres caiguts o elements inestables a façanes i a la via pública. Les regions d’emergència amb més avisos han estat la Metropolitana Nord amb 219, la de Tarragona amb 131 i la Metropolitana Sud amb 117 afectacions.

(S’afegeixen les últimes dades d’actuacions dels Bombers i de trucades a Protecció Civil)El vent ha bufat fort durant tot el dia especialment a Tarragona i al prelitoral de Barcelona. Algunes de les ratxes màximes de vent, segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC han estat a Puig Sesolles (147.6 km/h), a Mas de Barberans (119.5 km/h), a Mont-roig del Camp (115.9 km/h), al Perelló (110.9 km/h), a Vila-rodona (110.9 km/h), a Alguaire (104 km/h) o a Constantí (100.8 km/h).Al prelitoral de Barcelona s’han arribat a assolir valors de ratxa màxima a l’entorn dels 80 km/h. A més, els valors de vent sostingut s’han mantingut elevats amb valors entre els 30 i 40 km/h.El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès des de l’inici de l’episodi i fins a les set de la tarda 811 trucades per 623 incidències relacionades amb el vent. Per comarques s’han rebut 197 trucades del Vallès Occidental, 153 del Barcelonès i 107 del Baix Camp. Per municipis: 130 des de Barcelona, 85 des de Reus i 67 de Sabadell. Cap d’aquestes ha estat per una incidència de gravetat. En la majoria de casos han estat trucades per caiguda de branques o arbres, obstacles a la calçada i caiguda d’elements estructurals.De la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que en total s’han atès 14 persones per incidències a causa del vent, 9 de les quals han requerit trasllat sanitari. Totes ells han estat de caràcter lleu.El cos de Mossos d’Esquadra, les policies locals de moltes ciutats sobretot de les comarques de Barcelona i Tarragona, i les associacions de voluntariat de Protecció Civil també han atès serveis a causa del vent a més de realitzar moltes accions preventives. Els Agents Rurals han atès serveis en el medi natural amb suport de les Agrupacions de Defensa Forestal ADFs.Fins a 22 municipis han activat els seus plans d’emergència municipal i han aplicat mesures preventives de control i reforç de la seguretat de les activitats a l’exterior, com ara el tancament de parcs urbans o la suspensió de fires a l’exterior, fet que ha permès reduir les incidències i la seva gravetat.