Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Protecció Civil distribuirà 500.000 mascaretes aquest dimarts a Barcelona

ACN Barcelona.-Protecció Civil distribuirà 500.000 caretes a Barcelona aquest dimarts. A falta de concretar quins seran els punts exactes, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de la capital catalana, Rosa […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Barcelona.-Protecció Civil distribuirà 500.000 caretes a Barcelona aquest dimarts. A falta de concretar quins seran els punts exactes, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de la capital catalana, Rosa Alarcón, ha avançat que la distribució no es farà en totes les estacions de metro ni d’autobús, tot i les peticions del consistori per distribuir les mascaretes a tota la xarxa. En paral·lel, l’Ajuntament mantindrà aturades les 72 obres públiques i ha demanat a la Generalitat i el govern espanyol que facin el mateix. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, preveu que prop del 90% dels 13.000 expedients privats tampoc es puguin reprendre per no garantir la seguretat dels empleats i veïns.

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà aturades totes les obres públiques, a excepció de les del Port de Barcelona, per “seguretat”, i les de la plaça de Glòries, per assegurar el bombeig del freàtic i evitar la inundació de l’espai. Pel que fa a les obres privades, la tinenta d’alcaldia preveu que entre un 90% i un 93% dels 13.000 expedients oberts no es puguin reprendre per no complir les mesures de seguretat, com la separació entre l’obra i els veïns. “Serem molt estrictes amb el compliment d’aquesta mesura per intentar garantir que aquestes obres no es facin i no generin problemes”, ha afirmat en una roda de premsa telemàtica. Els dispositius de la Guàrdia Urbana comprovaran el compliment de les mesures de seguretat. En el cas que aquestes no es compleixin, procediran a “paralitzar” les obres. Per evitar aquesta situació, l’Ajuntament s’ha posat “a disposició” de les empreses per resoldre els dubtes. En matèria de mobilitat, el consistori ha recomanat evitar els desplaçaments innecessaris i prioritzar els viatges a peu o amb transport privat, en cas que siguin imprescindibles. Els operadors de transport públic incrementaran l’oferta entre un 40% i un 65%, amb un reforç a l’hora punta, per fer front al previsible augment de la demanda d’aquest dimarts. L’Ajuntament de Barcelona preveu un increment del passatge fins a arribar a xifres similars al 27 de març. Per això, TMB posarà en circulació un 60% dels trens, amb pics del 75% en les línies i hores de més demanda. A més, es reforçarà el servei de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per controlar el passatge. Per fer front a l’augment de personal necessari en plena crisi del coronavirus, el consistori ha contractat una empresa externa. De cara a “repensar” el paradigma de la mobilitat, Janet Sanz ha destacat la importància de pensar amb una “lògica transversal” i prendre mesures “tàctiques, ràpides i àgils”. Una de les opcions que estudia el consistori és treure espai de la calçada i posar carrils per a bicicletes, això com ampliar les voreres més estretes.