Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Protecció Civil desactiva l’alerta per forts vents que havia posat en marxa divendres

ACN Barcelona – Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) que havia posat en marxa ahir divendres per les fortes […]

Agències 02/04/2022

ACN Barcelona – Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) que havia posat en marxa ahir divendres per les fortes ventades que s’esperaven sobretot a l’Empordà i als Pirineus. Algunes de les ratxes més potents de l’episodi s’han registrat a Portbou (Alt Empordà), amb 131,4 quilòmetres per hora; a Mas de Barberans (Montsià), amb 112,3; a Mont-roig del Camp (Baix Camp), amb 95,4, i a Solsona, amb 94,7. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades relacionades amb les ventades, la majoria de les quals al Barcelonès, i els Bombers de la Generalitat han rebut 159 avisos vinculats amb el vent, sobretot per retirar objectes i arbres caiguts, sanejar façanes i fer revisions.

Es manté, però, el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat) en prealerta ja que s’esperen nevades en cotes baixes del litoral central i sud del país, la qual cosa inclou l’àrea metropolitana de Barcelona. Protecció Civil preveu nevades amb gruixos de més de dos centímetres a cotes de més de 500 metres de les comarques del Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, Osona, el Berguedà i el Solsonès.